Εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ μετά το πόρισμα του θανάτου για τον Ζακ Κωστόπουλο: Σε «γραφείο» οι αστυνομικοί που εμπλέκονται

εντολή-για-κατεπείγουσα-εδε-μετά-το-πό-771814

Η προκαταρκτική έρευνα που είχε διαταχθεί μετατράπηκε σε κατεπείγουσα ΕΔΕ μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τα χτυπήματα που δέχτηκε μπροστά από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Το πόρισμα που όλοι περίμεναν δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα (20.11.2018). Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε όταν, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, βρέθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες μέσα σε κοσμηματοπωλείο.

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου κι έναν άλλο ιδιοκτήτη καταστήματος στη Γλάδστωνος, ενώ δέχτηκε και χτυπήματα από αστυνομικούς. Μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού ιατροδικαστικού πορίσματος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έδωσε εντολή η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί (σ.σ. αφού είδε το φως της δημοσιότητας video από τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου και της συμπεριφοράς των αστυνομικών) να μετατραπεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Επί της ουσίας, η έρευνα αναβαθμίζεται και μάλιστα με το χαρακτήρα του κατεπειγόντως.

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και εκείνοι της ομάδας Ζ που εμπλέκονται στην υπόθεση και ερευνώνται για τις συνθήκες της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου και έχουν καταγραφεί το video, αποσπάστηκαν σε υπηρεσία γραφείου μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Αρχικά η προκαταρκτική εξέταση είχε ανατεθεί σε αστυνομικό διευθυντή, στη συνέχεια δόθηκε σε έμπειρο ταξίαρχο, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις και τώρα την ΕΔΕ χειρίζεται άλλος ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Η κατάθεση ενός από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους άνδρες της ομάδας Ζ που φαίνεται στο video, το οποίο είχε δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτών και δείχνει τις συνθήκες σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του πως όταν έφτασε στο σημείο, ο 33χρονος ήταν ημιλιπόθυμος, αιμόφυρτος και κρατούσε το λαιμό του.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: «Ο διασώστης του ΕΚΑΒ εκείνη την ώρα του έδενε τραύματα, ξαφνικά ο φερόμενος ως δράστης πήρε ένα κομμάτι γυαλί έκανε περιστροφική κίνηση απειλής κατά της ζωής του διασώστη και των αστυνομικών και άρχισε να τρέχει στο πλήθος με το γυαλί στο χέρι. Τη στιγμή εκείνη στο σημείο βρίσκονταν περί τους 30 πολίτες που παρακολουθούσαν το περιστατικό. Λόγω της απειλής προς τους πολίτες, καθώς το άτομο κρατούσε το γυαλί, λάβαμε όλα τα αστυνομικά μέτρα ακινητοποίησης και στη συνέχεια του αποσπάσαμε το γυαλί από το χέρι και του περάσαμε χειροπέδες. Στη συνέχεια ο φερόμενος δράσης παρελήφθη από το ΕΚΑΒ».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook