Εντείνονται οι φόβοι για ανεξέλεγκτη τροπή της πανδημίας στην Ευρώπη

εντείνονται-οι-φόβοι-για-ανεξέλεγκτη-1072981

Κάθε μέρα αυξάνονται πλέον σημαντικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης με αποτέλεσμα να εντείνονται φόβοι για ανεξέλεγκτη τροπή της πανδημίας, ενώ στη χώρα μας καταγράφηκε ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μέσα σε μία μέρα, από την αρχή της κρίσης.

Έξαρση του Covid-19 στη Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 2.846 νέα κρούσματα κορονοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό μετά την άρση του «λουκέτου», για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, αυξάνοντας το επίσημο σύνολο στα 212.211.

Η κυβέρνηση κήρυξε με κυβερνητικό διάταγμα τα διαμερίσματα του Παρισιού και του Μπους ντι Ρονε, με πρωτεύουσα τη Μασσαλία, ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον Covid-19, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Οι τοπικές αρχές μπορούν πλέον να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, ύστερα από έξαρση της νόσου στη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας, οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων θα απαγορεύονται στο Παρίσι, στην περίπτωση που δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία αρχής γενομένης από το Σάββατο. Η Ολλανδία και άλλες τέσσερις χώρες προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο, ο οποίος περιελάμβανε ήδη την Ισπανία και το Βέλγιο.

Παράταση μέτρων στη βορειοδυτική Αγγλία

Tο βρετανικό υπουργείο Υγείας κατέγραψε ακόμα 1.441 θετικά τεστ σε μία μέρα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τη 14η Ιουνίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν το όριο των 1000 τις πέντε από τις έξι τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Nωρίτερα, οι αρχές της χώρας παρέτειναν τα μέτρα καραντίνας σε περιοχές της βορειοδυτικής Αγγλίας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δεν δείχνουν μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στην περιοχή και το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, συμφώνησε ότι οι κανονισμοί πρέπει να παραμείνουν προς το παρόν σε ισχύ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η απόφαση ελήφθη αφού εξετάστηκαν τα στοιχεία μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας σε περιοχές του Γουέστ Γιόρκσιρ, του Ιστ Λάνκασιρ και του Μείζονος Μάντσεστερ. Μεταξύ άλλων απαγορευόταν σε πρόσωπα από διαφορετικά νοικοκυριά να συναντιούνται σε κλειστούς χώρους.

Κλείνουν τα μαγαζιά στην Ισπανία

Στην Ισπανία όλες οι περιφέρειες συμφώνησαν να κλείσουν τα νάιτκλαμπ και να απαγορεύσουν το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για να αντιμετωπιστεί η νέα αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

Επίσης, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στο εξής στη 1 μετά τα μεσάνυχτα., όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίλα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών όλων των περιφερειών.

Ο υπουργός έκανε συστάσεις να αποφεύγονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων και προειδοποίησε συγκεκριμένα τους νέους να μην συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς χώρους για να καταναλώσουν αλκοόλ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία και την Πέμπτη καταγράφηκαν σχεδόν 3.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 337.334.

Η Ισπανία στη λίστα της Γερμανίας με τις χώρες κινδύνου

Γι’ αυτό το Βερολίνο αποφάσισε να εντάξει την Ισπανία, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους, στην κατηγορία των χωρών υψηλού κινδύνου, που σημαίνει ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν στη Γερμανία θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ κατά την επιστροφή τους και να μείνουν σε καραντίνα εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης σε μια πόλη που ήταν μια από τις πρώτες εστίες του νέου κορονοϊού στη Γερμανία δείχνουν ότι το 7,7% των κατοίκων έχει αντισώματα της Covid-19, όπως ανέφερε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι μολύνσεις στην πόλη ήταν σχεδόν τετραπλάσιες απ’ όσες είχαν καταγραφεί, είπε η επικεφαλής της έρευνας, Κλαούντια Σάντος-Χένεφερ, σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με το RKI, μόλις το 17% των ανθρώπων δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σύμπτωμα της ασθένειας. Μέχρι σήμερα 9.225 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 221.413 έχουν ασθενήσει στη χώρα λόγω του ιού.

Ρεκόρ μολύνσεων και στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.732 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μια μέρα ως αυτό το στάδιο. Το σύνολο έφτασε έτσι τα 87.872. Από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν, 2.011 υπέκυψαν στην COVID-19.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιταχύνθηκε μετά τον Ιούνιο, όταν οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να χαλαρώσουν κάποιους από τους περιορισμούς που επέβαλαν και επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι καφετέριες, οι εκκλησίες κ.λπ.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook