Ένταση Μητσοτάκη με Πολάκη: «Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ»

Ένταση υπήρξε στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με τον πρωθυπουργό να τον χαρακτηρίζει αντιεμβολιαστή και να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Μας κάνατε πολλές εκκλήσεις κύριε Τσίπρα αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. «Είπατε κάτι το οποίο είναι επιστημονικά απολύτως εσφαλμένο, ότι αν ήμαστε στα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας για δύο μήνες.

Είπατε ξεκάθαρα ότι εάν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά, θα χρειαζόμασταν δύο μήνες για να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μα το πρόβλημα μας είναι και πρόβλημα της Γερμανίας, και της Αυστρίας. Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που έχουμε δυνατότητα να φτιάξουμε αλλά να μην φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι άρα να εμβολιάζονται περισσότεροι».

«Μιλήσατε 25 λεπτά, τελικά θα μας πείτε αν θα καταψηφίσετε τελικά και τί προτείνετε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ένταση με τον Πολάκη
«Ναι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Είναι σε κρεβάτι με φροντίδα. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς; Δεν έχω… Αν έχετε να τη φέρετε» είπε και απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη ανέφερε: «Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Και ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ πολύ.

Κύριε Τσίπρα σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή, τέως υπουργού υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλει τους πάντες και τα πάντα και να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε ένα και το αυτό.

Το ίδιο πράγμα είστε. Και έρχεστε και μιλάτε για την ανάγκη συνεννόησης… Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την ΚΟ σας ομάδα και ελάτε μετά να ξαναμιλήσουμε».

Πηγή:  newsbeast.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε καραγκιόζη, ο Πολάκης έχει αποδείξει την επιστημονικότητά του πολλές φορές έως τώρα και δεν είναι ανιεμβολιαστής, όπως υποστηρίζεις για ευνόητους λόγους. Για να στρέφεις εσύ και τα καλοπληρωμένα σου ΜΜΕ, την προσοχή των χαχόλων σου στον Πολάκη και να καταπίνουν αμάσητες τις μπαρούφες που αραδιάζεις. ΟΠολάκης μίλησε για τα μονοκλωνικά, ως συμπλήρωμα των εμβολίων από πέρσυ και εσύ τα έφερες τώρα, ο Πολάκης μίλησε για τις πρόχειρες ΜΕΘ που στήνεις, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι άνθρωποι, που τώρα βγαίνουν στη φόρα και άλλα πολλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ