Ένταση με ψήφισμα για τη Rosa Nera στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

ένταση-με-ψήφισμα-για-τη-rosa-nera-στο-δημοτικ-970198

Αντιπαραθέσεις με έκρυθμη κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, προκάλεσε το θέμα της κατάληψης της Rosa Nera στο λόφο Καστέλλι, κατά το κλείσιμο της τακτικής συνεδρίασης τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Νωρίτερα, κατά την αρχή της συνεδρίασης, μέλη της κατάληψης και συλλογικοτήτων τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας την ξεκάθαρη θέση στην αξιοποίηση του χώρου από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το τελεσίγραφο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων χώρων (δείτε ΕΔΩ).

Αρχικά και ενώ ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας πράξης «γνωστοποίησης θέσης» του οργάνου, η διχογνωμία ανάμεσα στις παρατάξεις προκάλεσε την απόσυρση της.

Ωστόσο οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσίας για τα Χανιά», κατέθεσαν ένα είδος ψηφίσματος που ανέφερε την εναντίωση στην τουριστικοποίηση των κτιρίων, που όμως δεν υπερψηφίστηκε από το σώμα, καθώς έλειπε η φράση για τον σεβασμό στη νομοθεσία, που είχε εισηγηθεί αρχικά η δημοτική αρχήΤα αίματα άναψαν όταν η ψηφοφορία επαναλήφθηκε για τρεις φορές, ώστε να καθοριστεί το ακριβές αποτέλεσμα, με τους συγκεντρωμένους πολίτες να διαμαρτύρονται για «διαδικασίες-παρωδία». Στη «διαμάχη» ενεπλάκησαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος Χανίων δηλώνοντας την εναντίωση μεν στην ξενοδοχοποίηση, κατηγόρησε τους συντάκτες του κειμένου για την απομάκρυνση της φράση «με σεβασμό στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία», που ουσιαστικά δεν επέτρεψε την υπερψήφιση του ψηφίσματος.

Εντέλει, οι συγκεντρωμένοι πολίτες αποχώρησαν έντονα διαμαρτυρόμενοι με την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Ένταση με ψήφισμα για τη Rosa Nera στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Photos

  1. Ποια αίματα άναψαν; Και ποιοι πολίτες αποχώρησαν αγανακτισμένοι; Επί δέκα ολόκληρες ώρες οι «επισκέπτες» (όπως μας ανέφερε ο αξιότιμος Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου πολλές φορές, λες και κατεβήκαμε από κρουαζιερόπλοιο και δεν ζούμε εδώ) δεν κάναμε το παραμικρό που να ξεφεύγει από την ορθή συμπεριφορά ή να παρενοχλεί ακόμα και στο ελάχιστο την διαδικασία. Υπάρχει το επίσημο βίντεο του Δήμου και φαίνεται καθαρά ποιοι είναι «απασφαλισμένοι» εκεί μέσα. Και, δυστυχώς, είναι αυτοί και αυτές που ψήφισε ο κόσμος να τον αντιπροσωπεύσουν.

  2. Η Δημοτική αρχή χάνει πλέον τη δυναμική της και αναλώνεται σε συγκρούσεις εντάσεις προσωπικές κόντρες. Βλέπω τις φωτογραφίες με τους αυτοδιοικητικούς και καταλαβαίνω και το δικό μας επίπεδο! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΝΙΩΝ εξελίσσεται ΣΕ ΠΑΡΩΔΙΑ! και ο «νεαρός ορεξάτος δήμαρχος» σε συνέχεια των προηγούμενων που έχουμε ζήσει!

  3. Το κτίριο της Μεραρχιας ειχε γινει σημαια για τον κύριο Υφυπουργο Παιδείας γιανα εκλεγεί βουλευτής τώρα φαίνεται ότι γίνεται κ για τον φερελπη νεανια Δημαρχο….η μετατροπη του κτιριου της Μεραρχιας σε ξενοδοχειο είναι τραγικο….ο λοφος Καστελιου είναι αρχαιολογικος χωρος της Μινωικης Κυδωνίας κ πρεπει να μείνει ως τετοιος…..πηξαμε από τεχνοκρατες προφεσορους κ τις πεφωτισμενες ιδεες τους!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook