Ένταση με Πατούλη στην εκπομπή της Τσολάκη για τα εμβόλια: «Δεν μπορεί καθένας να γίνεται γιατρός»

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not» της Ελένης Τσοκάλη στον Alpha βρέθηκε καλεσμένος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κλήθηκε να μιλήσει για το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι αλλά και γενικότερα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τους εμβολιασμούς.

Η συζήτηση ωστόσο πήρε «περίεργη» τροπή και επικράτησε ένταση μεταξύ των συντελεστών όταν η Τζωρτζέλα Κόσιαβα αναφέρθηκε στα περιστατικά θανάτων που αποδίδονται στο εμβόλιο παίρνοντας αφορμή από μια περιστροφή του λόγου του κ.Πατούλη πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία.

«Πιστεύετε ότι το κίνητρο του κόσμου ώστε να εμβολιαστεί είναι η σωστότερη ενημέρωση, είναι ο φόβος, είναι ότι τα κρούσματα αφορούν μικρότερες ηλικιακές ομάδες και μας πιάνει όλους ένα μεγαλύτερο άγχος, είναι η ανάγκη μας να πάμε διακοπές, είναι η κοινωνική ευθύνη, τι από αυτά παίζει ρόλο;», ρώτησε η Ελένη Τσολάκη τον Γιώργο Πατούλη κι εκείνος της απάντησε: “Εγώ πιστεύω ότι είναι όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά. Για να μπορέσουν να πάνε μπροστά οι κοινωνίες χρειάζεται ο κόσμος να εμβολιαστεί. Είναι σίγουρο, επίσης, ότι το εμβόλιο δεν δημιουργεί προβλήματα και δυστυχώς έχουν ακουστεί μη επιστημονικές παραφωνίες ότι στειρώνονται οι γυναίκες, παθαίνουν καρδιοπάθειες οι άντρες».

Τότε, πήρε τον λόγο η Τζωρτζέλα Κόσιαβα και οι τόνοι… ανέβηκαν! «Έχουν υπάρξει άνθρωποι, που έχουν χάσει τη ζωή τους, υπάρχουν πολύ νέες γυναίκες και υγιέστατες που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, εκείνες δεν ήθελαν, αλλά τις έπεισαν και χάσανε τη ζωή τους. Άρα αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους δεν μπορούμε να τους βάζουμε ότι δεν έγινε τίποτα. Και είστε και γιατρός» , είπε η δημοσιογράφος στον Γιώργο Πατούλη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής άκουσε τα όσα είπε η Τζωρτζέλα Κόσιβα και ρώτησε: «Τι λέτε για τους 4 εκατομμύρια ανθρώπους, που χάσαμε και το 99,9% ήταν ανεμβολίαστοι; Σε αυτούς κάνατε μνημόσυνο πώς χάθηκαν και γιατί; Από την άλλη, επειδή είμαι γιατρός, είστε σίγουρη ότι πέθανε από αυτό που λέτε»;

Αμέσως μετά ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: «Εσείς είστε σίγουρος ότι αυτές οι δύο γυναίκες που σας έφερα ως παραδείγματα, δεν έφυγαν επειδή έκαναν τον εμβολιασμό τους»;

Γιώργος Πατούλης: «Θα σας πω λοιπόν, ότι κάνετε πολύ κακό μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές να λέτε αυτά που λέτε σήμερα και δημιουργείτε τη δυνατότητα πολλοί να χάσουν τη ζωή τους μέσα από την παραφιλολογία».

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: «Ποια παραφιλολογία; Εγώ είμαι ανεμβολίαστη γιατί έχω αρκετά αυτοάνοσα. Φοβάμαι μην πεθάνω γιατί έχω μια οικογένεια και έχω να μεγαλώσω ένα μικρό παιδί».

Η Ελένη Τσολάκη θέλησε να δώσει ένα τέλος στη συζήτηση που προκάλεσε εντάσεις και τόνισε: «Το να επηρεάζουμε κόσμο και να τα βάζουμε όλα σε ένα σακί δεν είναι σωστό. Κάθε άνθρωπος οφείλει να συμβουλευτεί τον γιατρό του. Δε μπορεί ο κύριος Πατούλης να σου κάνει μια μαζική διάγνωση για όλους τους ανθρώπους».

Τους τόνους θέλησε να ρίξει και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο οποίος ανέφερε: «Μη φωνάζετε πρωί πρωί. Έχουμε βάλει τον άνθρωπο και τον πυροβολούμε…»

Τότε, η Τζωρτζέλα Κόσιαβα φανερά ενοχλημένη του είπε: «Είσαι δικηγόρος του κυρίου Πατούλη; Κάνεις δημόσιες σχέσεις»;

Κλείνοντς πάντως ο κ.Πατούλης ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να γίνονται όλοι γιατροί μέσα από τη γειτονιά. Και πως το εμβόλιο αποτελεί ένα δώρο ζωής. «Μιλάμε για την δημόσια υγεία, τη ζωή ή τον θάνατο. Δεν μπορεί καθένας να γίνεται γιατρός» είπε χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ