Ένταση και διακοπή στη δίκη Αναγνωστόπουλου: Δεν πήγε γιατί διάβαζε για τις Πανελλήνιες

ένταση-και-διακοπή-στη-δίκη-αναγνωστό-1442252

Για πέμπτη φορά, από την έναρξη τον περασμένο Φεβρουάριο σε δεύτερο βαθμό του Μπάμπη Αναγνωστοπουλου διακόπηκε η δίκη έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια και επιπλέον 11,6 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκυλιού της, δεν μετήχθη σήμερα, Τρίτη (30/5) στο δικαστήριο από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείται.

Γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο κατηγορούμενος απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε την έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ότι αυτό το χρονικό διάστημα διαβάζει για να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο να περάσει στη Νομική.

Με την έναρξη της σημερινής δικασίμου, συνεργάτης του γραφείου του συνηγόρου του 34χρονου, Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη, ενημέρωσε πως ο δικηγόρος πρέπει να παρασταθεί σε άλλη δίκη ενώ η κ. Βλαχιώτη, έτερη δικηγόρος του γραφείου, είναι κλινήρης. Έτσι ζήτησε για πέμπτη φορά διακοπή της διαδικασίας, η οποία στην προηγούμενη δικάσιμο είχε προχωρήσει στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων.

Αντιδράσεις για τη νέα διακοπή στη δίκη

Το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση τόσο του συνηγόρου προς Υποστήριξη της Κατηγορίας όσο και της Έδρας με τον Εισαγγελέα να τονίζει πως η δίκη πρέπει να γίνει.

Πρόεδρος προς τη συνεργάτη του κ. Παπαϊωαννιδη: Εσείς δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντα του υπερασπιστή;

Δικηγόρος: Δεν έχω εξουσιοδότηση.

Θανάσης Χαρμάνης (δικηγόρος οικογένειας Κράουτς): Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μην δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από τον Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.

Εισαγγελέας: Να εξαντλήσουμε τη δυνατότητα μήπως εξευρεθεί λύση.

Πρόεδρος: Δηλαδή η κα Βλαχιώτη είναι ασθενής στο σπίτι της; Αν στείλουμε αστυνομικό θα τη βρει;

Δικηγόρος: Βεβαίως, εκεί βρίσκεται

Η φαρμακερή ατάκα για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Τελικά το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και διέκοψε τη δίκη για την Πέμπτη 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά την έξοδο του από το Εφετείο ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Θανάσης Χαρμάνης σε δήλωση του είπε πως ο κατηγορούμενος «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι θα πρέπει να πάει «στη δραματική σχολή που έχει ταλέντο».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook