Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Συνεχή περιστατικά βίας και επιθέσεων εις βάρος συναδέλφων

Για συνεχή περιστατικά βίας και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί γίνονται «μάρτυρες ύβρεων, τραμπουκισμών, αντιστάσεων και γενικά προβληματικών συμπεριφορών από πολίτες οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τον έλεγχο, την τροχονομική παράβαση ή και μια απλή προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν έχουν σταματημό τα περιστατικά βίας και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στο Νομό μας. Έχουμε συνηθίσει πλέον ακόμα και στον πιο απλό προληπτικό έλεγχο να γινόμαστε μάρτυρες, ύβρεων, τραμπουκισμών, αντιστάσεων και γενικά προβληματικών συμπεριφορών από πολίτες οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν τον έλεγχο, την τροχονομική παράβαση ή και μια απλή προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Επίθεση όμως ακόμα και μέσα σε Αστυνομική Υπηρεσία δείχνει ότι το θράσος ορισμένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το περιστατικό της 16/06 βραδινές ώρες στο Αστυνομικό Μέγαρο Μίνωα Πεδιάδας με την επίθεση, λεκτική και σωματική, σε βάρος συναδέλφων μας εντός αυτού από ημεδαπούς πολίτες, για μια απλή προσαγωγή στο Α.Τ., καταδεικνύει τι μπορεί να αντιμετωπισει ένας αστυνομικός κατά την εκτέλεση της βάρδιας του. Ομοίως το συμβάν ξημερώματα της 24/06 έξωθεν του Αερολιμένα Ηρακλείου με την παράσυρση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου και τον τραυματισμό αυτών, από οδηγό ταξί που θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο μετά απο καταγγελία συναδέλφων του για υποκλοπή μεταφορικού έργου, αποδεικνυει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας. Πόσο δε μάλλον σε πιο επικίνδυνες αποστολές ή επιχειρήσεις.

Σαν ένωση αστυνομικών οφείλουμε να καταδικάσουμε τα παραπάνω συμβάντα, να σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας, νομικά και ηθικά, να δηλώσουμε δε σε όλους αυτούς ότι το σθένος και το φρόνημα των συναδέλφων και του Σώματος δεν κάμπτονται από τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες και καλούμε το σύνολο της κοινωνίας που διαβιουμε να τις καταδικάσει απερίφραστα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσυνη και ευχόμαστε να πράξει αναλογα όταν θα κληθουν να λογοδοτήσουν ενώπιον της οι παραπάνω παραβάτες. Να αναλογιστούμε όλοι επιτέλους σε τι κοινωνία θέλουμε να επιβιώσουμε;; Τάξης και Ασφάλειας η Ζούγκλας; Ο Έλληνας αστυνομικός έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά τον επαγγελματισμό του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Ας τον αφήσουν επιτέλους να πράξει το έργο του και να μην τον καλούμε μόνο όταν τον έχουμε ανάγκη.

Καλούμε το Σωματείο των επαγγελματιών του κλάδου των αυτοκινητηστών όπως πάρει επίσημα θέση για το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα την 24/06/2022 έξωθεν του Αερολιμένα Ηρακλείου».

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑναβολή στην γενική συνέλευση της ΕΤΑΝΑΠ – Ζητήθηκε ανάκληση του ΔΣ | Video
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε νέος προπονητής Περιστερίου ο Βασίλης Σπανούλης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειστε ένα μπουλούκι αχρηστων, χωρίς μορφωση, τιμή, αξιοπρέπεια και αγάπη για τον Έλληνα και τον Σύνταγμα………..όργανο

    Ποιες επικίνδυνες αποστολές βρέ ………όργανο ? Να Μαζευτείτε 20 αστυνομική να πατε να δείρετε ένα πολίτη γιατί δεν φόραγε μάσκα, να γράψετε πρόστιμα στην γυναίκα η τον ηλικιωμένο που δεν ….φόραγε μάσκα ? Η να κάνετε μπλόκα ( σαν τους Γερμανούς την κατοχή να ελέγχεται την ποιότητα και την δουλικότητα απέναντι σας καθε οδηγό. Να σου πω εγώ πως θα σταματήσουν όλα αυτά : σταματείσετε να είστε τα τσιράκια του συστήματος, σταματείσετε να είστε η κατά φαντασία …….καπετάνιοι και νταήδες ( οταν είστε από 5 και πάνω ), σταματείσετε να είστε οι τραμπούκοι και τρομοκράτες του λαού γιατί έτσι ευχαριστιέται η εξουσία ! Στο εξωτερικό οι αστυνομικοί προς τιμή τους αρνήθηκαν να …….αστυνομεύουν και να επιβάλουν όλες τις αποφάσεις των πολιτικών περί υποχρεωτητας μάσκας, λοκνταουν και συγκεντρώσεων, λεγωντας στην πολιτική εξουσία ότι έχουν ορκιστεί να εφαρμόζουν τους νόμους και την τάξη και όχι τις αποφάσεις των πολιτικών. Η μόνη επαφή με το κόσμο ήταν μια φιλική κουβέντα και μια συμβουλή για προσοχή σχετικά με το πως να αποφύγουν να γίνουν θύματα εγκλήματος, κλοπής κλπ. Εσεις τι κάνατε στον λαό που έχετε ορκιστεί να υπερασπίζεστε ? Ξύλο, προστιματα και τσαμπουκάδες ! Έχετε διαβάσει ποτέ το Σύνταγμα μας ? Το έχετε αποστηθίσει ? Γνωρίζετε ότι εσεις πληρώνεστε από το λαό για να τον προστατεύετε και όχι να τον τρομοκρατείτε ? Αμφιβάλω πολύ, το φέρσιμο μας μαρτυρά ανθρωπάκια χωρίς εκπαίδευση, μόρφωση ήθος, αξιοπρέπεια, τιμή´ και πατριωτισμό απέναντι στον Έλληνα και την Ελλάδα ! Γιατί λοιπόν παραπονιέστε οταν ο λαός σας βλέπει σαν τέτοιους ? Δείτε το έγκλημα εις βάρος του έλληνα ! Αντισταθείκατε στην επικοιση των εκατομυρίων λαθραίων στη χώρα η την διευκολύνατε ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ