Ένοχοι και στο Εφετείο οι δυο Κρητικοί για τα «νταλαβέρια» κοκαΐνης

ένοχοι-και-στο-εφετείο-οι-δυο-κρητικοί-1567060
φωτογραφία αρχείου

Μειωμένες ποινές επιφύλασσε σήμερα Τετάρτη, 1 Μαρτίου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο) σε δύο συντοπίτες μας οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, πριν από περίπου 3,5 χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 45χρονο κι έναν 40χρονο, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, σε ποινές κάθειρξης 10 και 8 ετών, αντίστοιχα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» τον Μάρτιο του 2019, όταν η Αστυνομία είχε βρει ποσότητα κοκαΐνης άνω των 50 γραμμαρίων στην περιοχή της Παντάνασσας Ηρακλείου.

Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 45χρονο και τον 40χρονο, όπως κι έναν ακόμη άνδρα ηλικίας 33 ετών, ο οποίος φέρεται να προμηθεύτηκε ναρκωτικά για δική του χρήση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον Ιούλιο του 2019.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 45χρονο και τον 40χρονο για διακίνηση ναρκωτικών. Στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Στον 40χρονο είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών και χρηματική ποινή 7000 ευρώ. Ο 40χρονος, ωστόσο, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Αντίθετα, ο 45χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή. Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, αποφυλακίστηκε υπό όρους ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.

Σήμερα Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο έκρινε εκ νέου ένοχους τους δύο άνδρες. Ωστόσο, στον 45χρονο αναγνωρίστηκε ότι είναι τοξικομανής και τελικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία δοσοποιήθηκε σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

Εξάλλου, στον 40χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.

«Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε στον εντολέα μου την ελαφρυντική περίσταση του αυτοτελούς ισχυρισμού του πρότερου σύννομου βίου που προέβαλε μειώνοντας την πρωτόδικη ποινή από 8 σε 3 έτη με αναστολή, δίνοντας στον πατέρα δύο ανήλικων τέκνων μια δεύτερη ευκαιρία ως άτομο και οικογενειάρχη, ο οποίος αναμόρφωσε τη στάση ζωής του, «καθαρός» πλέον από τη χρήση ουσιών, συνεχίζοντας την επαγγελματική του δραστηριότητα ως επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού» δήλωσε στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου κ. Νίκος Στιβακτάκης.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook