Ενόχληση του Ιράν μετά την στήριξη Μητσοτάκη στην δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί

ενόχληση-του-ιράν-μετά-την-στήριξη-μητ-979086

Διάβημα διαμαρτυρίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε η κυβέρνηση του Ιράν, αντιδρώντας στις φερόμενες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιχείρηση εξόντωσης του ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, Νίκο Δένδια, ο οποίος επιβεβαίωσε τις ιρανικές διαμαρτυρίες, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στον τηλεοπτικό σταθμό «Open TV».

«Υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν (σ.σ. Ζαρίφ), ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει και με χαρά θα τον ακούσω».

Υπενθυμίζεται ότι ο ιρανός στρατηγός, Κασέμ Σολεϊμανί, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στη Βαγδάτη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία απάντησε με πυραυλική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.

Στον απόηχο αυτών – και στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης στις ΗΠΑ – ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να εξέφρασε τη στήριξή του στην αμερικανική επιχείρηση. Ανακοίνωση για το φλέγον αυτό ζήτημα είχε εκδώσει, μάλιστα, και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα, ο οποίος μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Τεχεράνης για την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: altsantiri.grΝ

One thought on “Ενόχληση του Ιράν μετά την στήριξη Μητσοτάκη στην δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμανί

  1. Να ευχηθούμε οι συνέπειες από αυτή την αστοχία της κυβέρνησης να μείνουν σε επίπεδο διαμαρτυρίας!
    Έχουμε καλές σχέσεις με το Ιράν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook