Ενοχλημένη η περιφερειακή αρχή από την Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης στο περιφερειακό συμβούλιο

Φανερά ενοχλήθηκε η περιφερειακή αρχή στο περιφερειακό συμβούλιο στις 31 Μάρτη για τα θέματα που έβαλαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Συγκεκριμένα, τα σοβαρά προβλήματα των σπουδαστών του (Δ.Ι.Ε.Κ) Τουρισμού Χερσονήσου, τα προβλήματα στέγασης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης (Ι.Α.Κ) στα Χανιά, καθώς και η στήριξη στις διεκδικήσεις του λαού της Κισσάμου ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα για εξόρυξη γύψου στο Στόμιο, κατά την άποψη της περιφερειακής αρχής «δεν είναι στην αρμοδιότητά της».

Αναλυτικά, η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης αναφέρει:

Η περιφερειακή έδειξε ξανά στην πράξη τις πραγματικές πολιτικές της δεσμεύσεις : Έχει αρμοδιότητα για όλα τα θέματα που αφορούν τους ομίλους πχ του τουρισμού (μάλιστα κάνει πολλή λάντζα γι’ αυτούς), αλλά δεν έχει λόγο για την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και τη διεκδίκηση της λύσης τους.

Είναι σκόπιμο το παιχνίδι των «αρμοδιοτήτων» κυβέρνησης- περιφέρειας πχ στη δημόσια υγεία στην Κρήτη, η περιφέρεια μόνιμα τρέχει να «μπαλώσει» τις κυβερνητικές ελλείψεις, ενώ στα θέματα που θέσαμε, όπως και σε άλλα πιο σοβαρά (πχ βάση της Σούδας) αποφεύγει να προβάλλει την παραμικρή διεκδίκηση που θα «στενοχωρούσε» την κυβέρνηση.

Οι παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προκαλούν εκνευρισμό και αμηχανία στη διοίκηση της περιφέρειας (ΚΙΝΑΛ/ΣΥΡΙΖΑ) γιατί έρχονται σε κόντρα με τον ρόλο που θέλει για το περιφερειακό συμβούλιο. Ρόλο περιορισμένο στην επικύρωση των θεμάτων που φέρνει, με την απόλυτη στήριξη της αντιπολίτευσης της ΝΔ, για να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους (ιδιωτικοποιήσεις ΒΟΑΚ, Ενέργεια, Περιβάλλον, κτλ), σύμφωνα με τα σχέδια του κεφαλαίου.

Οι παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι, επίσης, κόντρα στην προωθούμενη εικόνα της «φιλολαϊκής περιφερειακής αρχής». Αποκαλύπτουν τον αντιδραστικό της ρόλο ως κομμάτι του μηχανισμού του κράτους. Αναδεικνύουν τις ενιαίες ευθύνες κυβέρνησης – και τις πραγματικές αιτίες για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, της νεολαίας. Αιτίες που οι συνδυασμοί της πλειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο συνειδητά επιλέγουν να κρύβουν, γιατί οι ίδιοι υπηρετούν την πολιτική που γεννά τα προβλήματα.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε αναλάβει την ευθύνη της λαϊκής αντιπολίτευσης, της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Σ’ αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε! Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η λαϊκή πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολιτικών της εκφραστών.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ