Ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Δουρουντάκη πρότεινε ο Εισαγγελέας

ενοχή-του-κατηγορούμενου-για-τη-δολοφ-937885

Την ενοχή του 45χρονου κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία, πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας στην εκδίκαση της δολοφονίας του 70χρονου Σφακιανού Παντελή Δουρουντάκη.

Η δίκη συνεχίστηκε την Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όπου η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ στην πολύωρη συνεδρίαση δεν έλειψαν και στιγμές έντασης (δείτε ΕΔΩ).

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, οπότε και ορίστηκε η συνέχεια, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, αλλά και την έκδοση της απόφασης της έδρας.

Η πρόταση του Εισαγγελέα

Με αιχμηρό τρόπο ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Εισαγγελέας της έδρας, μετά την απολογία των κατηγορουμένων, λέγοντας πως «μόνο στην Κρήτη μπορεί να συμβεί κάποιοι τη μία στιγμή να έχουν καλή σχέση και την επόμενη να φθάσουμε όπου φθάσαμε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Έκανε λόγο επίσης για συγκάλυψη από την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου καθώς σημείωσε πως κάποια πράγματα οργανώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν. Παρόλαυτά πρότεινε την ενοχή του στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στην κατηγορία της περιύβρισης νεκρού, ο Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή και του πρώτου κατηγορουμένου, καθώς όπως υποστήριξε, «ότι έκανε, δεν το έκανε για να προσβάλει τον νεκρό».

Να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες της περιύβρισης του νεκρού, πρότεινε ο εισαγγελέας για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ενώ προτάθηκε πλήρης αθώωση για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον τρίτο, για συγκάλυψη και για υπόθαλψη, εκτός της περιύβρισης που βαραίνει και τους τρεις.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων

Στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος περιέγραψε το τραγικό περιστατικό λέγοντας πως το θύμα μπήκε στο εργοτάξιο ιδιοκτησίας των κατηγορουμένων βρίζοντας: «π*****ς παιδιά θα σας σκοτώσω» και τον πυροβόλησε.

Ανέφερε πως πυροβόλησε κι εκείνος, μια φορά με την καραμπίνα που είχε στο γραφείο του, μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε. Πριν περιγράψει το περιστατικό, σημείωσε πως το θύμα ερχόταν κάθε μέρα στο εργοτάξιο και ότι είχαν καλή σχέση.

Σε ότι αφορά την μεταφορά του θύματος με το αυτοκίνητο του είπε πως τα φόρτωσε στο φορτηγό, χωρίς να ξέρει που θα πάει. Συμπλήρωσε πως θα αποκάλυπτε αυτό που είχε κάνει κι έλεγε στη γυναίκα του πως θα χρειαστεί να λείψει για κάποιο καιρό. Ανέφερε πως κάποιες στιγμές αποφάσιζε να μιλήσει, αλλά τελικά δεν είχε το θάρρος.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε για άλλη μια φορά συγνώμη αλλά η σύζυγος του θύματος είπε πως δεν την δέχεται.

«Στον ‘κόσμο του’ ο δράστης τη μοιραία νύχτα»

Στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος, αδελφός του πρώτου, είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα όσα έγιναν στο εργοτάξιο τη μοιραία εκείνη μέρα.

Ανέφερε ότι το θύμα είχε πάει το πρωί στο εργοτάξιο και ζήτησε να του χαρίσουν το κοντέινερ.

Ο τρίτος κατηγορούμενος που κατηγορείται για συγκάλυψη, υπόθαλψη και περιύβριση νεκρού στην απολογία του υποστήριξε πως το ίδιο βράδυ της ημέρας που έγινε το συμβάν, ο πρώτος κατηγορούμενος του τηλεφώνησε και του είπε να έρθει στη μάντρα του γιατί υπάρχει ανάγκη. Είπε πως όταν τον συνάντησε ο φερόμενος δράστης «ήταν στον κόσμο του».

zarpanews.gr

One thought on “Ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Δουρουντάκη πρότεινε ο Εισαγγελέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook