Εννέα «μνηστήρες» κι ένας πρώην στη «μάχη» για το ΔΗΠΕΘΕΚ: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

εννέα-μνηστήρες-κι-ένας-πρώην-στη-μ-789853
oznor

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2019 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕΚ, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εννέα υποψηφίους.

Στο μεταξύ, το διοικητικό πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα «πάγωνε» την διαδικασία, μετά από αίτηση του προηγούμενου διευθυντή, Μιχάλη Αεράκη ενώ αναμένεται η απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ίδιο θέμα. Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων έκρινε πως η προκήρυξη της θέσης είναι απολύτως σύννομη.Το θέμα αποτέλεσε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με αφορμή τη συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση ΔΗΠΕΘΕΚ – Δήμου Χανίων και Περιφέρειας Κρήτης.

«Υπάρχει μια τεράστια δυσφήμηση του θεάτρου, η οποία δυστυχώς έχει επιπτώσεις και στην λειτουργία του» ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στην γραφειοκρατία. «Αυτός είναι ο νόμος. Τι να κάνουμε; Να βρούμε κάποιον που αρέσει στον Δήμαρχο και να τον διορίσουμε;» τόνισε μεταξύ άλλων σε πολύ υψηλούς τόνους, υποστηρίζοντας πως τέως καλλιτεχνικός διευθυντής δεν είχε ενοχληθεί από την διαδικασία, αλλά από την ύπαρξη και μόνο διαδικασίας!

«Στόχος ήταν να αποκλειστεί ένας και μοναδικός υποψήφιος» τόνισε ο κ. Λειψάκης που κατηγόρησε την τωρινή διοίκηση για λάθη και παραλείψεις που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση και την απαξίωση του θεάτρου.

«Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τον διορισμό του προέδρου. Ένας μη αιρετός, ένα μη πολιτικό πρόσωπο που δεν είχε παρουσία μέσα στο συμβούλιο (…) Δυστυχώς το θέατρο μίκρυνε» τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης.

«Κάποιοι εδώ μέσα έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται εδώ η αλήθεια. Ο νόμος ορίζει κάποια συγκεκριμένα τυπικά προσόντα. Τα βάζει ο νόμος. Εσείς πού βλέπετε το περίεργο;» τόνισε ο κ. Σαρρής ενώ ο κ. Παπαντωνάκης διαφώνησε και απείχε από την ψηφοφορία.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ενώ το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία «ανοίγοντας τον δρόμο» για χρηματοδότηση του θεάτρου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook