Εννέα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα: Συνολικά 495 κρούσματα, 31 νέα το τελευταίο εικοσιτετράωρο | Video

εννέα-οι-νεκροί-από-τον-κορονοϊό-στην-ε-1012566

Συνολικά 495 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 31 είναι νέα.

Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επιπλέον 3 θανάτους, που αφορούσαν σε άνδρες μεγάλης ηλικίας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού στους 9.Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα 84 κρούσματα είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης. Ενενήντα κρούσματα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 20 εκ των οποίων διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας  επανέλαβε ότι το κύριο μήνυμα  είναι «μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα».

«Δεν είναι διακοπές», Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας τα είπε όλα. «Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα  νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορονοϊό. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Οργή Τσιόδρα για τις… εκδρομές!

Αμέσως μετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας άλλαξε… ύφος και έστειλε σαφή μηνύματα.

Αναρωτήθηκε… πόσες φορές θα πρέπει να πει τα ίδια και τα ίδια, κατακρίνοντας όλους όσοι αποφάσισαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να φύγουν για τα χωριά ή τα εξοχικά τους.

Τόνισε πως είναι άκρως επικίνδυνο να βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο πολλά άτομα ενώ κάποιος μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και τουλάχιστον απηύθυνε έκκληση σε όσους έφυγαν, να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν… εκεί που πάνε.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook