Ενισχύεται με προσωπικό ο τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων | Photo

ενισχύεται-με-προσωπικό-ο-τομέας-εκαβ-1079047

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και προέδρου ΕΚΑΒ Χώρας κύριου Παπαευσταθίου Νικόλαου παρουσία στελεχών του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων και Χανίων.

Συζητήθηκε η αναγκαιότητα στήριξης του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων το οποίο καλύπτει τις περιοχές Δήμου Αποκορώνου,Δήμου Σφακίων και πρώην Δήμου Λαππαίων ως επίσης και την Ν.Ε.Ο. από Καλάμι μέχρι Ρέθυμνο αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν στις θαλάσσιες περιοχές των ανωτέρω περιοχών.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέδειξε τη τεράστια έλλειψη προσωπικού αφού στο τομέα υπηρετούν μόλις τρεις μόνιμοι και ένας αποσπασμένος, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες, ακόμα και με τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Βάμου σε περιοχές που ο μόνιμος πληθυσμός ξεπερνάει τις 20.000 κατοίκους, οι κλίνες είναι πλέον των 23.000 εκτός των περιστασιακών ημερήσιων επισκεπτών.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παπαευσταθίου Νικόλαος ανέλυσε τη χρησιμότητα του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων και τον σχεδιασμό και πρόθεση του ίδιου, αλλά και του Υπουργείου για την ουσιαστική ενδυνάμωση του τομέα με ανθρώπινο δυναμικό. Τονίζοντας ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο τομέας θα έχει ενισχυθεί με τρεις επικουρικούς διασώστες με πρόθεση να ενισχυθεί περαιτέρω τουλάχιστον με άλλους πέντε προκειμένου να καλύπτει πλήρως όλες τις βάρδιες .

Εξήρε δε την ίδρυση τμήματος ΔΙΕΚ Αποκορώνου όπου αποφοιτώντας ,έχοντας αποκτήσει δημόσιο πτυχίο οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν στα ΕΚΑΒ Χώρας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook