Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την αποτροπή δασικών πυρκαγιών στην Κίσσαμο και τα μέτρα πρόληψης

ενημερωτική-συνάντηση-με-θέμα-την-απο-1027120
Φωτο Αρχείου

Την Τρίτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου ενημερωτική συνάντηση με θέμα την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο – Μέτρα πρόληψης – αποτροπής δασικών πυρκαγιών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου κ. Μαυροδημητράκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Χανίων κ. Μαρκουλάκης, η Υπεύθυνη Δασονομίας περιοχών Κισσάμου & Καντάνου – Σελίνου κ. Αφρουδάκη, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κισσάμου κ. Νικολουδάκης, ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κισσάμου κ. Χουρδάκης και ο Υποδιοικητής Αστυνομικού τμήματος Κισσάμου κ. Κυριακίδης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Από πλευράς του Δήμου ο κ. Μαυροδημητράκης καλωσόρισε και ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Δασαρχείο για ό,τι χρειαστεί σχετικά με την οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου και για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Στην συνέχεια ο κ. Μαρκουλάκης αναφερόμενος στην φετινή περίοδο είπε ότι υπάρχει καλύτερη κάλυψη πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς από φέτος υπάρχει στην διάθεση της υπηρεσίας ένα ελικόπτερο τελευταίων προδιαγραφών. Επίσης ανέφερε ότι είναι σημαντική η δημιουργία θυροφυλακίων για την έγκυρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Με τη σειρά της η κ. Αφρουδάκη επισήμανε ότι έχουν προγραμματιστεί περιπολίες στις δασικές εκτάσεις και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε δασική έκταση που έχει υπάρξει φωτιά αυτόματα η περιοχή κηρύσσεται αναδασωτέα και δεν μπορεί κανείς να παρέμβει.

Ο κ. Νικολουδάκης αναφερόμενος σε τοπικό επίπεδο ενημέρωσε ότι είναι υποχρέωση των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων να μεριμνούν ώστε οι αγροτικοί δρόμοι να καθαριστούν, να έχουν στην διάθεσή τους εθελοντές και διαθέσιμα τρακτέρ ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί και ο κ. Χουρδάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη για το καθαρισμό και κόψιμο των κλαδιών που εμποδίζουν στην διέλευση των οχημάτων πυρόσβεσης διαφορετικά θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος ο κ. Κυριακίδης δεσμεύτηκε ότι σε οποιοδήποτε συμβάν θα υπάρχει η άμεση υποστήριξη για οτιδήποτε χρειαστεί και από πλευράς Αστυνομίας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Υδροάρδρευσης του Δήμου Κισσάμου κ. Χριστουλάκης, που έχει αναλάβει την επισκευή και λειτουργία όλων των υδροστομίων της περιοχής, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου κ. Καπής, που πάντα συνδράμουν με το έργο τους σε οτιδήποτε χρειαστεί και ο κ. Σπερελάκης προϊστάμενος ΔΕΔΔΗΕ Κισσάμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook