XANIA

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία Χανίων – Αυξημένα μέτρα στους δρόμους το τριήμερο | Video+Photos

Αυξημένα μέτρα επιτήρησης στο οδικό δίκτυο των Χανίων θα ισχύσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Η Τροχαία θα αυξήσει την παρουσία της στους δρόμους, ενώ το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης των οδηγών, με αστυνομικούς να μοιράζουν φυλλάδια και να κάνουν συστάσεις στους διερχόμενους να τηρούν τον ΚΟΚ και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, την υπερβολική ταχύτητα και γενικά κάθε επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

«Θα υπάρχουν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων τόσο στο αστικό δίκτυο της πόλης, όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, καθώς και στην παλαιά Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου. Θα δοθεί βάση σε επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η μη χρήση ζώνης και κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου, το αντικανονικό προσπέρασμα και η υπερβολική ταχύτητα και ιδιαίτερα η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Θα υπάρχουν επιπλέον συνεργεία επί 24ωρου βάσεως σε ακαθόριστα σημεία και ακαθόριστες ώρες. Καλούμε τους οδηγούς, καθώς έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή», δήλωσε ο Γιάννης Βλαχάκης, διοικητής της Τροχαίας Χανίων.

Οι αστυνομικοί στον κόμβο του Κλαδισού σταματούσαν οχήματα και έδιναν φυλλάδια στους οδηγούς. Στη διάρκεια της ενημέρωσης, η μη χρήση ζώνης και η ομιλία στο κινητό την ώρα της οδήγησης ήταν εμφανές φαινόμενο σε πλήθος οδηγών, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η δράση, στο σημείο σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα (Δείτε ΕΔΩ). Είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά των οδηγών στους δρόμους και αυτό μόνο σε αρνητικά ή και τραγικά αποτελέσματα καταλήγει.

«Εκείνους που θα διασκεδάσουν, τους καλούμε να υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ. Να είναι αυτό που λέμε o οδηγός της παρέας, ώστε να τους μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό τους», τόνισε ο κ. Βλαχάκης.

Ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων ανέφερε ακόμα ότι παρατηρείται αύξηση των τροχαίων με υλικές ζημιές, καθώς τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά και το οδικό δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Δείτε τί δήλωσε ο κ. Βλαχάκης και φωτογραφίες: zarpanews.gr

Recent Posts

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε αεροδρόμιο Ηρακλείου και τουριστικές περιοχές ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Στην Βουλή, με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η επιστολή των Αστυνομικών…

1 λεπτό ago

Κίνδυνος για το κρητικό λάδι: Σε 24 δείγματα ελαιολάδου βρέθηκε υπολειμματικότητα από φυτοφάρμακα

Τα 24 στα 27 δείγματα ελαιολάδου που πήρε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης από ελαιουργεία…

7 λεπτά ago

Κρήτη | Ναρκωτικά, επικίνδυνη οδήγηση και αλκοόλ έστειλαν 25 άτομα στα κρατητήρια – Μεταξύ τους τρεις ανήλικοι

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας ανηλίκων…

8 λεπτά ago

Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά υποκριτές, εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο που υποκρίνεται. Άλλωστε, οι περισσότεροι ψεύτικοι άνθρωποι,…

13 λεπτά ago

Χανιά | Γκρέμισε τον φράχτη παιδικής χαράς – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα | Photos

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο  έπεσε πάνω στον…

17 λεπτά ago

Τα ζώδια που είναι πάντα «ανοιχτά» σε νέες ιδέες

Ορισμένοι άνθρωποι τρέφουν στην καρδιά τους μια βαθιά περιέργεια για τον κόσμο. Νιώθουν μια θεμελιώδη…

17 λεπτά ago