Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από την Τροχαία Χανίων – Αυξημένα μέτρα στους δρόμους το τριήμερο | Video+Photos

Αυξημένα μέτρα επιτήρησης στο οδικό δίκτυο των Χανίων θα ισχύσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Η Τροχαία θα αυξήσει την παρουσία της στους δρόμους, ενώ το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης των οδηγών, με αστυνομικούς να μοιράζουν φυλλάδια και να κάνουν συστάσεις στους διερχόμενους να τηρούν τον ΚΟΚ και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, την υπερβολική ταχύτητα και γενικά κάθε επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά.

“Θα υπάρχουν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων τόσο στο αστικό δίκτυο της πόλης, όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, καθώς και στην παλαιά Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου. Θα δοθεί βάση σε επικίνδυνες παραβάσεις, όπως η μη χρήση ζώνης και κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου, το αντικανονικό προσπέρασμα και η υπερβολική ταχύτητα και ιδιαίτερα η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Θα υπάρχουν επιπλέον συνεργεία επί 24ωρου βάσεως σε ακαθόριστα σημεία και ακαθόριστες ώρες. Καλούμε τους οδηγούς, καθώς έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή”, δήλωσε ο Γιάννης Βλαχάκης, διοικητής της Τροχαίας Χανίων.

Οι αστυνομικοί στον κόμβο του Κλαδισού σταματούσαν οχήματα και έδιναν φυλλάδια στους οδηγούς. Στη διάρκεια της ενημέρωσης, η μη χρήση ζώνης και η ομιλία στο κινητό την ώρα της οδήγησης ήταν εμφανές φαινόμενο σε πλήθος οδηγών, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η δράση, στο σημείο σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα (Δείτε ΕΔΩ). Είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά των οδηγών στους δρόμους και αυτό μόνο σε αρνητικά ή και τραγικά αποτελέσματα καταλήγει.

Εκείνους που θα διασκεδάσουν, τους καλούμε να υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ. Να είναι αυτό που λέμε o οδηγός της παρέας, ώστε να τους μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό τους”, τόνισε ο κ. Βλαχάκης.

Ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων ανέφερε ακόμα ότι παρατηρείται αύξηση των τροχαίων με υλικές ζημιές, καθώς τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά και το οδικό δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

Δείτε τί δήλωσε ο κ. Βλαχάκης και φωτογραφίες: zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του σπηλαίου Κρυονερίδας στον Βαφέ
Επόμενο άρθροΠότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι θα ισχύσει με τα μέτρα κατά του κορονοϊού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ