Ενεργειακή κρίση και ξηρασία φέρνουν ύφεση στην Ευρώπη – Δυσοίωνα σενάρια και για τον πληθωρισμό

ενεργειακή-κρίση-και-ξηρασία-φέρνουν-1506676

Η ύφεση φαίνεται να είναι το βασικότερο σενάριο καθώς ενεργειακή κρίση και ξηρασία έχουν λυγίσει τη γηραιά ήπειρο, σύμφωνα με αναλυτές. Οι πιθανότητες μια ύφεσης, μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN φτάνει το 60% πια.

Παράλληλα δυσοίωνα είναι και τα σενάρια για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που μπορεί να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, δηλαδή να φτάσει ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός για το 2022 το 8%. Ο αριθμός αυτός είναι τέσσερις φορές επάνω από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!

σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Η ενεργειακή επάρκεια και το ενεργειακό κόστος τροφοδοτούνται και από την παρατεταμένη ξηρασία η οποία μπορεί να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στην Ευρώπη. Στο σενάριο που ο Ρήνος στερεύει εντελώς θα σήμαινε πως τα προϊόντα θα έπρεπε να μεταφερθούν από άλλες οδούς κάτι που θα σήμαινε ένα κόστος της τάξης των 5 δισ. και 0,2 του ΑΠΕ της Γερμανίας.

Στη Γαλλία η παρατεταμένη ξηρασία στερεύει τον Λίγηρα κάτι που θα σήμαινε πως τα πυρηνικά εργοστάσια που παράγουν το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα μειώσουν την παραγωγή τους και υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα ελλείψεων.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook