Ενέδρα θανάτου στη Ζάκυνθο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν επιχειρηματία – Είχαν σκοτώσει και τη γυναίκα του

ενέδρα-θανάτου-στη-ζάκυνθο-πυροβόλησ-1218261

Πυροβόλησαν και σκότωσαν 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Η δολοφονία έγινε την ώρα που το θύμα είχε επισκεφτεί ένα γραφείο πολιτικού μηχανικού και συνομιλούσε με τον ίδιο όσο και με τον αδερφό του. Τότε, έφτασε ένα αυτοκίνητο ασημί, με φιμέ τζάμια, από το οποίο κατέβηκε ένα άτομο και έριξε στο απέναντι πεζοδρόμιο που μάλλον ήταν προσωπική φρουρά του θύματος. Μετά γάζωσε το γραφείο.

Το θύμα δέχθηκε τραύματα στην κοιλιά.

Οι δράστες διέφυγαν, ενώ βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο στην περιοχή Ρόιδο, έξι χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε μάλλον καλάσνικοφ, το οποίο βρέθηκε στο καμένο αυτοκίνητο.

Πριν από ένα χρόνο, σε δολοφονική ενέδρα είχαν σκοτώσει και τη γυναίκα του, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, η δολοφονία να σχετίζεται με τη ληστεία 550.000 ευρώ από επιχειρηματία της περιοχής. Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2020, όταν ο 54χρονος τραυματίστηκε βαριά, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο. Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερή η 37χρονη, επίσης επιχειρηματίας, σύζυγός του η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των εκτελεστών, που είχαν ντυθεί με στολές που προσομοίαζαν στις αστυνομικές.

Πρώτη εκτίμηση ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι έχουν ήδη διαφύγει από το νησί, πιθανότατα με κάποιο σκάφος από τη νότια πλευρά της Ζακύνθου, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερες τις έρευνες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το θύμα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες για τη «μαφία της Ζακύνθου» και για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ..

Αστυνομικοί αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από την Αθήνα και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών

iEidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook