Ενδοοικογενειακή βία: Έρχεται το κουμπί πανικού και στην Κρήτη – Πότε ενεργοποιείται

ενδοοικογενειακή-βία-έρχεται-το-κουμ-1800699

Το κουμπί πανικού θα λειτουργήσει από το νέο έτος και σε περιοχές της Κρήτης, όπως προανήγγειλε από το Ηράκλειο η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία έστειλε το μήνυμα για μηδενική ανοχή στη βία.

Όπως δήλωσε η Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, η ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, με την οποία ειδοποιείται άμεσα η Ελληνική Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας έχει ήδη σώσει δεκάδες γυναίκες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε η λειτουργία του.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε στους άξονες της κυβέρνησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών αλλά και στη μελέτη που θα εκπονηθεί σε σχέση με τη βιωσιμότητα των δομών που υπάρχουν στην Ελλάδα για τη στήριξη των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας.

Για το κρίσιμο ζήτημα του δημογραφικού, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής δήλωσε ότι στις αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αναχαίτιση του προβλήματος σε βάθος χρόνου. Προς τη κατεύθυνση αυτή θα ενεργοποιηθεί πλατφόρμα, μέσω της οποίας φορείς θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Αναφερόμενη σε ζητήματα ισότητας φύλων δήλωσε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα στις γυναίκες.

Η Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα συναντήθηκε το πρωί με γαλάζια στελέχη στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου ενώ το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του ΙΤΕ με θέμα «40 χρόνια ΙΤΕ: Τιμώντας τη γυναίκα στην Έρευνα».

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook