Ένας παθολόγος για 300.000 κατοίκους: Καλύπτει και χρέη πνευμονολόγου – Τρομακτικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ

ένας-παθολόγος-για-300-000-κατοίκους-καλύπτ-1497512

Απίστευτες καταστάσεις στον νομό Ηλείας εν έτη 2022, καθώς περίπου 300.000 κάτοικοι δεν έχουν παθολογική κάλυψη γιατί τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας λειτουργούν με την παρουσία ενός μόνο παθολόγου!

Όπως αναφέρει ο μοναδικός παθολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο του Πύργου, καλύπτει τη παθολογική κλινική, η οποία αριθμεί 70 νοσηλευόμενους ασθενείς, και τα επείγοντα. Επίσης καλύπτει τη κλινική κορονοϊού αφού δεν υπάρχει πνευμονολόγος.

«Ένας και μοναδικός πνευμονολόγος που υπάρχει στο νοσοκομείο Αμαλιάδας καλύπτει το νοσοκομείο Πύργου μόνο κατά τις εφημερείες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Τονίζεται ότι στο νοσοκομείο Αμαλιάδας η παθολογική κλινική είναι κλειστή τα τελευταία πέντε χρόνια αφού οι 4 παθολόγοι μετακινήθκαν για να καλύψουν ανάγκες στο νοσοκομείο του Πύργου και απέμεινε μόνο ένας. Παρόλο που έγινε προκύρηξη πέντε θέσεων μόνιμων παθολόγων και κανείς γιατρός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Σχολιάζοντας του λόγους για τους οποίους οι υπόλοιποι παραιτήθηκαν, ανέφερε ότι: «Οι μισθοί των υγειονομικών είναι χαμηλότατοι. Οι παθολόγοι γιατροί της περιοχής κερδίζουν πολύ περισσότερα ως ιδιώτες ιατροί. Το κράτος πρέπει να βάλει όρια στα κέρδη των ιδιωτών γιατρών. Αυτό το διαπιστώνει κανείς και από την απροθυμία τους να εγγραφούν στο σύστημα ως προσωπικοί ιατροί αν και προβλέπονται για τους προσωπικούς γιατρούς υπερδιπλάσιες αμοιβές από τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Εστιάζοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι η δημόσια υγεία είναι ευθύνη και των τοπικών φορέων καθώς θα πρέπει να χορηγούν κίνητρα προσέλκυσης των γιατρών και όχι να αδιαφορούν ή να τους διώχνουν όπως στη Μήλο.

Αναφέρεται ότι ο κ. Γιαννάκος σχολίασε ότι: «το κράτος πρέπει να θεσμοθετήσει κίνητρα οικονομικά, θεσμικά, υπηρεσιακά για να προσελκύσει γιατρούς στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως του Πύργου και της Αμαλιάδας».

«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας είχε μετατραπεί εδώ και 5 χρόνια η λειτουργία του σε περιφερειακό Ιατρείο. Χειρότερα και από τα κέντρα υγείας. Τώρα γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να επανέλθει η δευτεροβάθμια λειτουργία και εν μέρει επανήλθε, Σκαλώνει και αυτή η προσπάθεια στην γενική έλλειψη γιατρών», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «τα Σωματεία των εργαζόμενων και οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας ενωμένοι και αποφασισμένοι διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook