Ένας mini οδηγός για να ξεκουραστείς πραγματικά αυτό το Σαββατοκύριακο

ένας-mini-οδηγός-για-να-ξεκουραστείς-πραγ-1651791

Βιάζεσαι, πιέζεσαι, εξωθείς τον εαυτό σου στα άκρα ακόμη και το Σαββατοκύριακο; Αν ναι, πρέπει να ξέρεις, ότι και το να καθυστερείς κάποιες φορές, δεν είναι κακό

Έχεις ακούσει ποτέ για τα 7 είδη ξεκούρασης που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου; Πιθανολογούμε πως έχεις χαρίσει στον οργανισμό σου ελάχιστα από αυτά ενώ κάποια είναι σχεδόν σίγουρο ότι ούτε καν τα γνωρίζεις.

Είσαι πάντα busy, οι υποχρεώσεις τρέχουν και σε θέλουν πάντα μάχιμη. Ναι, και το Σαββατοκύριακο. Αν θες να βάλεις αυτές τις δύο μέρες τα πάντα σε παύση και να φροντίσεις λίγο τον εαυτό σου, σου έχουμε μερικές έξυπνες λύσεις διαφυγής από ό,τι σε πιέζει ακόμη και τις μέρες που είναι σχεδιασμένες για απόλυτη χαλάρωση.

Η ξεκούραση συνεπάγεται λίγο ελεύθερο χρόνο και αυτό το Σ/Κ είναι ό,τι πρέπει για να το επιχειρήσεις.

1. Μείωσε το σκρολάρισμα

Η ξεκούραση είναι για το μυαλό μας, ό, τι και για το σώμα μας οπότε φρόντισε να μην υπερφορτώνεις τον εγκέφαλό σου με πληροφορίες τις μέρες τουλάχιστον που δεν είσαι στο γραφείο. Όπως σε όλα, έτσι κι εδώ θέλει ένα μέτρο. Τι εννοούμε; Ότι όταν θες να ξεκουραστείς και χαζεύεις στο κινητό σου, κουράζεσαι περισσότερο. Είτε διαβάζεις ειδήσεις, μηνύματα, είτε απλά σκρολάρεις στο κινητό σου.

Για να το αποφύγεις όλο αυτό, προσπάθησε να βρεις άλλους τρόπους για χαλάρωση που δεν θα σε κουράζουν αλλά θα σε αποφορτίζουν όπως πρέπει. Για παράδειγμα, απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις, βάλε λίγη μουσική να παίζει όσο μαγειρεύεις το αγαπημένο σου φαγητό και περιμένεις στο σπίτι τους φίλους σου. Θα πιάσει!

2. Άργησε στα ραντεβού, (θα σε συγχωρήσουν)

Βιάζεσαι, πιέζεσαι, εξωθείς τον εαυτό σου στα άκρα ακόμη και το Σαββατοκύριακο; Αν ναι, πρέπει να ξέρεις, ότι και το να καθυστερείς κάποιες φορές, δεν είναι κακό. Αντίθετα, σε βοηθάει να χαλαρώσεις, να πάρεις αποστάσεις όταν είναι αναγκαίο και να αποδείξεις στον εαυτό σου πως μπορεί να τα κατορθώσει όλα ακόμη και με μικρές αναβολές. Μπορεί να εξοργίσουμε τους πιο συνεπείς της παρέας αλλά

3. Πάτα pause σε όλα

Το να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, ακόμη και τις μέρες που δεν έχεις να κάνεις απολύτως τίποτα, είναι αυτό που θες πάντα αλλά με το να προσπαθείς μονίμως να τα κάνεις όλα τέλεια, χάνεις την ενέργειά σου και δεν αποδίδεις όπως θες. Κάπου εδώ, οι ειδικοί έρχονται να σου πουν πως είναι καλό ενίοτε να πατάς το pause και να σου υπενθυμίζεις πως δεν είσαι υπεράνθρωπος ούτε σούπερ- ήρωας για να ανταποκρίνεσαι όλη τη στιγμή με την ίδια επιτυχία. Γι’ αυτό επιβράδυνε λίγο και πάρε φόρα για μετά. Με λίγα λόγια, άσε από Δευτέρα τα υπόλοιπα.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook