Έναρξη εγγραφών στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στα Χανιά – Δες τις ειδικότητες και πως να γραφτείς

έναρξη-εγγραφών-στις-σχολές-μαθητεία-1075199

Σπούδασε αυτό που αγαπάς   ΔΩΡΕΑΝ

Άρχισαν  οι ηλεκτρονικές  εγγραφές  για τις  Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ  και θα διαρκέσουν έως και  τις 13/9/2020.

Κάνε την αίτησή σου σήμερα, ΜΟΝΟ online στο www.οaed.gr

Ταυρωνίτης Χανιά, Τηλ. 28240 22314-15

Οι Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ αφορούν νέους και  νέες ηλικίας  16 -23 . Βασική προϋπόθεση να είναι απόφοιτοι  τουλάχιστον Α’ Λυκείου.

Οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν το  επάγγελμα  που θέλουν να μάθουν με βάση το ταλέντο τους, ανάμεσα από πολλές ειδικότητες:

ΑΡΤΟΠΟΙIΑ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Οι σπουδές είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαρκούν 2 χρόνια. Υπάρχει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Οι σπουδαστές μπορούν να εργαστούν  αμειβόμενοι με  21,78 ευρώ την ημέρα και με πλήρη ασφάλιση, υπό προϋποθέσεις δικαιούνται επίδομα σίτισης – στέγασης μέχρι 240€ ανά μήνα και τέλος και αναβολή στράτευσης.

Οι σπουδές στις  Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ ολοκληρώνονται με απόκτηση  κρατικού  πτυχίου  ειδικότητας αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η εκπαίδευση συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ διαρκεί δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στις ίδιες ειδικότητες. Οι μαθητές που φοιτούν στις Σχολές του ΟΑΕΔ αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας ασκούμενοι σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας σε πολλές τεχνικές ειδικότητες.

Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει ο ΟΑΕΔ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό μετά το τέλος των σπουδών τους συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Οι αιτήσεις εγγραφών θα διαρκέσουν μέχρι και τις 13/09/2020 και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης του TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι νέοι και οι νέες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1997 έως 2004 και έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την Α’ Τάξη Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή αντίστοιχο Τίτλο Σπουδών. Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης απαιτούνται: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, E-mail, Tαυτότητα ή Διαβατήριο, Τίτλος σπουδών και Δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων εάν υπάρχουν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook