Ενάντια στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί των Χανίων – Συλλαλητήριο στην Δημοτική Αγορά | Photos – Video

ενάντια-στην-αξιολόγηση-οι-εκπαιδευτ-1291708

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών της Α’ βαθμιας και της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

«Αντιπαλεύουμε εδώ και 30 χρόνια και θα εξακολουθήσουμε μέχρι τέλους να μην περάσει η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών. Όχι γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να αξιολογηθούν γενικώς και αορίστως αλλά γιατί αξιολογούνται καθημερινά σε αντίθεση με την κυβέρνηση και το υπουργείο, από τους γονείς και από τους μαθητές μας» είπε η Δώρα Κιντή, Γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων.

Η κ. Κιντή, επεσήμανε για ακόμη μία φορά, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία. Οι φετινοί διορισμοί δεν έφτασαν να καλύψουν το 1/3 των κενών που υπάρχουν στα σχολεία. Πάνω από 100 κενά στην Γενική Παιδεία, πάν από 150 στην ειδική αγωγή και τα οποία απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους της της ΣΕΠΕ Χανίων, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου, Μαρία Γιαννάκη τόνισε: «Τους λέμε ότι δεν θα περάσει. Ο Αυταρχισμός και η καταστολή τους δεν θα περάσουν. Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης: Το προσωπικό που απουσιάζει, τα ετοιμόρροπα σχολεία που φοβούνται στο πρώτο κούνημα του Εγκέλαδου, το περιεχόμενο των βιβλίων (…) σε σχολεία ερείπια με εκπαιδευτικούς χωρίς εξοπλισμό, με απλήρωτη εργασία, δεν μπορούμε να μιλάμε για νόμους που στοχεύουν στο πως θα κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία»

«Το μέτρο έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες του κόσμου, εδώ και 30 χρόνια και έχει πλέον εγκαταλειφθεί. Τα αποτελέσματά της ήταν τραγικά στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Το υπουργείο επένδυσε στον φόβο στο κλίμα τρομοκρατίας βάζοντας στον νόμο ποινές» λέει η κ. Κωνσταντίνα Κληρονόμου, μέλος του Δ.Σ ΣΕΠΕ Χανίων.

zarpanews.gr

One thought on “Ενάντια στην αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί των Χανίων – Συλλαλητήριο στην Δημοτική Αγορά | Photos – Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook