Έναν χρόνο πριν το ατύχημα… Το παιδί στο αμαξίδιο με γνωστό γιατρό των Χανίων γύριζαν βίντεο για τον Γολγοθά των ΑΜΕΑ στη Χαλέπα | Video

έναν-χρόνο-πριν-το-ατύχημα-το-παιδί-σ-1581507

Τον Κώστα Τερεράκη, τον γνωρίσαμε εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη στη Χαλέπα την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε ατύχημα με το αναπηρικό του αμαξίδιο και ενώ τον βοηθούσαν να σηκωθεί, κάποιος διερχόμενος οδηγός τον έβρισε χυδαία (ΕΔΩ).

Μετά το συμβάν, ο γνωστός γιατρός των Χανίων, Γιώργος Μαυρολέων, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο, με πρωταγωνιστή τον Κώστα, που γυρίστηκε στην ίδια γειτονιά, πριν από 1,5 χρόνο.

Στο βίντεο –το οποίο όπως σημειώνει ο κ. Μαυρολέων δεν δημοσιοποιήθηκε με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν- καταγράφεται ο Γολγοθάς που καλείται να ανέβει ο Κώστας, για μια απλή καθημερινή μετακίνηση.

Αποκλεισμένες ράμπες, ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ακατάλληλες υποδομές και απαράδεκτες συμπεριφορές, αποτυπώνονται με ρεαλισμό στο βίντεο, στο οποίο ο Κώστας περνά και από την οδό Δαγκλή, επισημαίνοντας τους κινδύνους, τους οποίους λίγους μήνες μετά, η ίδια η ζωή, επιβεβαίωσε.

Δυστυχώς στο διάστημα που μεσολάβησε, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι αλλά αποδείχτηκε πως οι φόβοι του Κώστα ήταν και υπαρκτοί και βάσιμοι.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Έναν χρόνο πριν το ατύχημα… Το παιδί στο αμαξίδιο με γνωστό γιατρό των Χανίων γύριζαν βίντεο για τον Γολγοθά των ΑΜΕΑ στη Χαλέπα | Video

  1. ρε πατε καλα ?
    προεχουν οι ποδηλατοδρομοι που τοσο αναγκη τους εχουμε , εμεις και η Ολλανδια!
    οπως επισης ειστε ολοι να μη πω…..δε βλεπετε οτι ζειτε στην εξυπνη πολη ? Μα καλα τοσο ανιδεοι ειστε?!
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.

  2. Δυστυχώς τα Χανιά έχουν καταντήσει μια από τις χειρότερες πόλεις να ζει κανείς.
    Προσωπικά έχω ζήσει στο Ρέθυμνο αρκετά χρόνια και η διαφορά στην νοοτροπία δεν περιγράφεται με λόγια. Στο πόσο μπροστά είναι οι Ρεθυμνιώτες σε υποδομές αλλά προπαντώς σε θέματα ανθρωπιάς και σεβασμού στον συνάνθρωπο. Δυστυχώς ο δήμαρχος των Χανίων πλανάται αν πιστεύει ότι ένα ενετικό λιμάνι είναι αρκετό για να τραβήξει κόσμο στα Χανιά. Καθώς ο πολιτισμός μιας πόλης δεν φαίνεται από τα ιστορικά της μνημεία αλλά μέσα από καθημερινές πράξεις ανθρωπιάς όπως λόγου χάριν να παραχωρεί το αμάξι προτεραιότητα στον πεζό στην διάβαση. Οι Ρεθυμνιώτες αγαπάνε την πόλη τους πολύ περισσότερο από τους Χανιώτες και όσοι έχουν ζήσει στο Ρέθυμνο μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Στα Χανιά ρίχνουμε για τον παραμικρό την ευθύνη στον δήμαρχο ενώ στην πραγματικότητα ως πολίτες και οδηγοί δεν δίνουμε δεκάρα για τον δημόσιο χώρο. Παρκάρουμε πάνω σε πεζοδρόμια ( στη Βενιζέλου καθημερινά ο κακός χαμός), κλείνουμε ράμπες ΑΜΕΑ με το έτσι γουστάρω και μετά τα ρίχνουμε στον δήμαρχο. Ε δεν πάει έτσι. Εφόσον δεν θέλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και ο καθένας επιλέγει να κοιτάει την πάρτυ του μην περιμένουμε αυτή η πόλη να γίνει ποτέ ανθρώπινη. Και αν συνδυάσουμε το γεγονός ότι η Τροχαία στα Χανιά παίζει εντελώς διακοσμητικό ρόλο είναι αναμενόμενο ότι ο κάθε αγροίκος θα συμπεριφέρεται έτσι στους συνανθρώπους του καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συμπεριφορές του θα περάσουν στο ντουκου. Μπανανία απλά……..

  3. Ελλαδιστάν – Αμορφοσιά, μαγκιά, και ωχαδερφισμός!
    Χανιά, είναι η πιο έξυπνη πόλη, λέμε τώρα, στην Ελλάδα. Μωρέ η πόλη είναι, εμείς??
    Όσο για την «ηγεσία» τέτοιο λουλούδι, είχανε πολλά χρόνια να βγάλουν τα Χανιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook