Ένα σχολείο βγαλμένο από παραμύθι – Τα παιδιά θα περνούν από… τη θάλασσα για να μπουν στο κτίριο | Photos

ένα-σχολείο-βγαλμένο-από-παραμύθι-τα-1519963

Ο χρόνος μετά αντίστροφα για το πρώτο κουδούνι, που χτυπά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Για να υποδεχτεί τους μαθητές του, το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου μεταμορφώθηκε… σε παραμύθι!

Η ιδέα ανήκε στην εκπαιδευτικό, κ. Ζαμπία Λαζανάκη, και η υλοποίηση στον εικαστικό, κ. Χρήστο Μακράκη (Crat-Mark Graffiti).

Η κ. Λαζανάκη περιγράφει τα εξής «Έχω ένα όνειρο Χρήστο μια γαλαζοπράσινη λίμνη μπροστά από το σχολείο μου. Να πατούν τα παιδιά στα νούφαρα για μπαίνουν στην τάξη, να κάνουν μακροβούτια στο διάλλειμα με τα ψάρια , να διαβάζουν παραμύθια στις χελώνες πάνω στα βράχια και να κλείνουν το μάτι στις κουκουβάγιες στο σχόλασμα! Κι εκείνος έπιασε το μαγικό του ραβδί και το έκανε πραγματικότητα!»

Όπως είπε, με τον κ. Μακράκη έχουν συνεργαστεί και σε άλλες εικαστικές παρεμβάσεις. Η νηπιαγωγός δεν ήθελε να βλέπει ένα τσιμεντένιο προαύλιο, προτιμούσε μία λίμνη με νούφαρα, ψαράκια και πουλιά… Όπερ και εγένετο!

Ο εικαστικός ενθουσιάστηκε με την ιδέα, την υιοθέτησε και την έκανε πράξη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Την ώρα που εργαζόταν, μαθητές του σχολείου περνούσαν από το σημείο και έλεγαν τις ιδέες τους για το πώς θέλουν να είναι το κτήριο, στο οποίο περνούν τόσο χρόνο από τη ζωή τους.

Η κ. Λαζανάκη θεωρεί πως με το πρώτο βήμα η διάθεση των παιδιών αλλάζει, το κτήριο θυμίζει περισσότερο καλοκαιρινές διακοπές παρά σχολείο.

Το κτήριο είναι ένα ενοικιαζόμενο, προορισμένο για μαγαζί, κάτοικοι της περιοχής αγνοούσαν ότι είναι σχολείο, τώρα όχι μόνο το συνειδητοποιούν αλλά το θεωρούν κόσμημα για την περιοχή!

«Θέλουμε μέσα από τις δικές μας παρεμβάσεις να το κάνουμε ελκυστικό στα μάτια των παιδιών», αναφέρει η νηπιαγωγός του σχολείου. Δεν πρόκειται απλώς για ένα κτήριο, αλλά έναν χώρο που αγαπάει τα παιδιά και φροντίζει για αυτά.

Στις εικόνες ξεχωρίζει κανείς το ψάρι Κόι, που για τους Ιάπωνες σημαίνει καλοτυχία και ευημερία, αλλά και νούφαρα, το σύμβολο της αναγέννησης.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook