Ένα «Όνειρο» στα Χανιά – Θέατρο δρόμου στα στενά της Παλιάς Πόλης από την ομάδα «Dream vivid street theatre» – Τελευταίες παραστάσεις

ένα-όνειρο-στα-χανιά-θέατρο-δρόμου-940508

Πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά ένας νέος καλλιτεχνικός και αναπτυξιακός θεσμός για τα Χανιά. Πρόκειται για μια παράσταση φιλοσοφίας «Θεάτρου Δρόμου» που θα πραγματοποιηθεί στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης των Χανίων, με τη συμμετοχή ηθοποιών και από το εξωτερικό, κατά τη χρονική περίοδο 1 Οκτώβρη έως 10 Νοέμβρη.

Η νέα καλλιτεχνική ομάδα θεάτρου δρόμου The Dream (Το Όνειρο) δημιουργεί μια βιωματική εμπειρία στην οποία ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση με την καθοδήγηση των ηθοποιών, που λειτουργούν στο πρώτο αυτό στάδιο ως ξεναγοί, κι έτσι θα οδηγούνται όλοι μαζί στα διαφορετικά σημεία της παράστασης.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ομάδας, «Την ιδέα αυτή θέλουμε να την στηρίξουμε, να την συνεχίσουμε ως Θεσμό που θα διεξάγεται κάθε χρόνο μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη, με όραμα, σκοπό και διάθεση για φιλοξενία διεθνούς φήμης καθηγητών του θεάτρου αλλά και ηθοποιών του εξωτερικού. Πάντα, με τελικό προϊόν μία παράσταση φιλοσοφίας “Θεάτρου Δρόμου”, με κείμενα γραμμένα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και θεατρική σκηνή, εξωτερικούς φυσικούς χώρους της πόλης των Χανίων ή των γειτονικών χωριών». 

Το μεγάλο στοίχημα της ομάδας και η καινοτομία της  πρότασης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δομηθεί η παράσταση. Είναι η αναζήτηση δυναμικών για τη δημιουργική συνάντηση μιας ομάδας μέσα από εσωτερική πνευματική και εναλλακτική σωματική άσκηση του κάθε μέλους της ομάδας. Μια «μυητική» διαδικασία ζύμωσης, που το αποτέλεσμά της θα είναι η «ζωντανή» δημιουργία του έργου που θα παρουσιαστεί  στο κοινό. Κατά αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί κάτω από την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, θα συνθέτουμε τις εικόνες και τους διαλόγους της παράστασης. Εμπνευσμένοι στη φετινή μας παράσταση από τα όνειρα και τη δύναμη του υποσυνειδήτου.

Ημερομηνίες Τελικών παραστάσεων: 

24 Οκτώβρη – 10 Νοέμβρη 2019. Μόνο Πέμπτη έως Κυριακή

Η Ομάδα: 

Αποτελείται από 9 επαγγελματίες ηθοποιούς.  Στη Σκηνοθεσία, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Χορογράφος Γιώργος Καραμαλέγκος. Οι Ηθοποιοί, άριστοι επαγγελματίες και με κάποιους από αυτούς σε μεγάλη αναγνωσιμότητα στο χώρο του θεάματος, έρχονται από τα Χανιά, Κύπρο, Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία.

Στην Οργάνωση παραγωγής, ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας, η ομάδα του YouCA. Αρχόντισσα Κοκοτσάκη, Γιώργος Κοκολάκης, Μικέλα Παπαδουλάκη

Ηθοποιοί: Γιώργος Καραμαλέγκος, Βαρβάρα Λάρμου, Φανή Γεωργακάκη, Αθηνά Μαθιουδάκη, Άννα Μαρία Πατσουράκη, Judith von Orelli, Sophie Aujesky, Leurant Deshayes, Josef Ellersdorfer and Chasen Tylerbauer.

Λοιποί Συντελεστές:

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Καρακατσάνη κ Leurant Deshayes

Σχεδιασμό Φωτισμού: Γιώργος Μπομπολάκης

Βοηθός Φωτισμού: Σπύρος Καρακώστας

Μουσική και πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Φουρναράκης

Βοηθός Ήχου: Νίκος Ρουβαλης

Προτζεκτιακά και σχεδιασμό: Βασιλική Ρούβαλη

Φωτογραφίες: Eduard Pike

Προτζεκτιακά και σχεδιασμό: Βασιλική Ρούβαλη

Φωτογραφίες: Eduard Pike

Content-digital marketing: Τάσος Φουράκης

Βοηθός Παραγωγής: Νίκος Κερδέλας

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook