Ένα πολύτιμο κέρασμα… 180 ετών από τα «Κοπέλια» για τους Μαραθωνοδρόμους στα Χανιά | Photos

ένα-πολύτιμο-κέρασμα-180-ετών-από-τα-κο-848834

Με αυθεντικό Χανιώτικο μέλι τόνωσαν τους εκατοντάδες συμμετέχοντες του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης, τα «Κοπέλια» που είχαν στήσει το δικό τους περίπτερο στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στηρίζοντας την «πράσινη αποστολή» του Μαραθωνίου.

«Μετά από μια τέτοια κουραστική διαδρομή το μέλι είναι ό,τι καλύτερο για την τόνωση. Με τον τρόπο μας κι εμείς -και βασικά με την μέλισσα- προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι πρέπει να χρησιμοποιεί φυσικά προϊόντα ώστε να έχει ενέργεια και όχι τα χημικά υποκατάστατα» λέει στο zarpanews.gr ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο ίδιος, μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση έξι γενιών, συλλέγουν μέλι από τα ύψη των Λευκών Ορέων, το συσκευάζουν με την επωνυμία «Κοπέλια» και το διαθέτουν σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.«Ασχολούμαστε με όλα τα προϊόντα της μέλισσας, το μέλι την γύρη, τον βασιλικό πολτό και άλλα παράγωγα» λέει στο zarpanews.gr. Τα «Κοπέλια» παράγουν το περίφημο μέλι με λευκό και κόκκινο θυμάρι, το οποίο περιέχει πάνω από 60 θεραπευτικά βότανα των Λευκών Ορέων, ένα μείγμα που το καθιστά έναν διατροφικό θησαυρό, από αυτούς που ελάχιστα μέρη στον κόσμο μπορούν να σου διαθέσουν. «Το συγκεκριμένο μέλι είναι πιο αρωματικό, καθώς σου αφήνει άλλα αρώματα από ό,τι σου αφήνει το συνηθισμένο, δεν έχει τη γεύση του θυμαριού που σε καίει, αυτό είναι πιο αρωματικό μέλι και λίγο πιο απαλό» εξηγεί ο Δημήτρης.

Ο κόσμος να προσέξει τη μέλισσα 

Τα δυο αδέρφια μιλούν για τη μέλισσα με αγάπη και σεβασμό: «Ο κόσμος, πρέπει να προσέξει την μέλισσα γιατί από αυτήν κρίνεται άμεσα η ζωή του και η επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας και ας μην το έχει συνειδητοποιήσει» τονίσει ο Δημήτρης. Ακόμη, στέκεται στην σημασία που έχει για τον οργανισμό μας το να καταναλώνουμε αυθεντικό, ποιοτικό μέλι: «Πολλές φορές βλέπεις ότι αγοράζεις ένα μέλι που στην ουσία είναι κοροϊδία. Δεν πρόκειται να πάθεις κάτι κακό, απλά δεν σου προσφέρει αυτά που είναι να σου προσφέρει, τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία, τους υδατάνθρακες και την πρωτεΐνη» τονίζει.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook