Ένα κρυμμένο έργο ανακαλύφθηκε μέσα στον πασίγνωστο πίνακα του Μποτιτσέλι «Man of Sorrows»

ένα-κρυμμένο-έργο-ανακαλύφθηκε-μέσα-σ-1365178

Ένας κρυμμένος πίνακας ανακαλύφθηκε μέσα σε έναν άλλο. Το έργο του θρυλικού Ιταλού καλλιτέχνη Σάντρο Μποτιτσέλι «Man of Sorrows», που χρονολογείται περίπου στο 1500, ήταν κρυμμένο από τα φώτα της δημοσιότητας για εκατοντάδες χρόνια, προφανώς κρύβοντας και ένα δικό του μυστικό.

Ο πίνακας βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών από τον 19ο αιώνα, αποτρέποντας τη στενή μελέτη του από ειδικούς. Τώρα, το έργο θα δημοπρατηθεί στον οίκο Sotheby’s στις 27 Ιανουαρίου με εγγυημένη ελάχιστη τιμή 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και ήδη, ένας ειδικός έχει βρει ένα μυστικό μέσα στον πίνακά του.

Ένα εκπαιδευμένο και παρατηρητικό μάτι και η τεχνολογία έλυσαν το μυστήριο

Ενώ περνούσε λίγο χρόνο με το έργο πρόσφατα, ο ανώτερος αντιπρόεδρος του Sotheby’s και διευθυντής των έργων ζωγραφικής του Old Master, Chris Apostle, παρατήρησε κάτι περίεργο: Αυτό που φαινόταν να είναι η αρχή μιας σύνθεσης της Madonna που κουβαλάει το κεφάλι του μωρού Χριστού στο δικό της.

Όταν περιστρέφεται ανάποδα και κοιτάζεται στο υπέρυθρο, οι λεπτομέρειες αυτής της «Μαντόνας της τρυφερότητας» είναι ιδιαίτερα αισθητές, ανέφερε το CNN.

Μια άγνωστη πτυχή ενός πίνακα, το λεγόμενο «υπό σχέδιο» δεν είναι πρωτάκουστο, είπε ο Apostle. Εκείνη την εποχή, το υλικό που ζωγράφιζε, το πάνελ, θα ήταν ακριβό.

«Το πάνελ ήταν ένα πολύτιμο εμπόρευμα στην Αναγέννηση», είπε, οπότε είναι λογικό ο Μποτιτσέλι να μην ήθελε να πετάξει τον καμβά μόνο και μόνο επειδή είχε εγκαταλείψει το σχέδιο του πρώτου μοτίβου που είχε βάλει πάνω του. Αντίθετα, όπως φαίνεται, ο Μποτιτσέλι απλά γύρισε το πάνελ και δημιούργησε την τρέχουσα εκπληκτική δημιουργία σε αυτό.

Και ενώ ο παραλληλισμός πιθανότατα δεν ήταν σκόπιμος, το σκοτεινό νόημα του πίνακα υποστηρίζει την ιδέα ότι ορισμένα έργα ίσως πρόκειται να εγκαταλειφθούν.

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι σε αυτή την εικόνα που προβάλλει ο Μποτιτσέλι, μια κατανόηση ότι όλοι θα πεθάνουμε — έχει μια βαθιά συναισθηματική φόρτιση», είπε ο Apostle για την ερμηνεία του για το έργο, το οποίο ο Μποτιτσέλι θα είχε ζωγραφίσει κοντά στο τέλος της ζωής του.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook