Ένα κουφάρι στέκει σαν φάντασμα στο κέντρο της πόλης – Ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στο Πολεμικό Μουσείο | Photos

ένα-κουφάρι-στέκει-σαν-φάντασμα-στο-κέ-896154

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταστροφική πυρκαγιά στο Στρατόπεδο Ζομπανάκη- Ιταλικούς Στρατώνες στα Χανιά.

Ήταν το βράδυ στις 22 Ιουλίου όταν ξέσπασε η φωτιά στους χώρους του μνημείου, όπου φιλοξενούνταν και το Πολεμικό Μουσείο (δείτε εδώ).

Η πυρκαγιά που επεκτάθηκε ραγδαία, προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα ένα χώρο – σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης.

Η επόμενη μέρα ήταν αποκαλυπτική για το τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Αποκαΐδια, και ένα κτίριο που εξακολουθεί το κουφάρι του να στέκει καταμεσής της πόλης ως φάντασμα, προκαλώντας θλίψη σε επισκέπτες και κατοίκους της πόλης.

Για την ώρα αυτό που έχει αποφασιστεί σε ότι αφορά την αποκατάσταση του χώρου, είναι μια απόφαση του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη, (δείτε εδώ) σύμφωνα  με την οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η εκπόνηση μελέτης και το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την φωτιά.

Το ύψος του κονδυλίου που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, φθάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και την ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χανίων, (δείτε εδώ) για διεκδίκηση του κτηρίου των Ιταλικών Στρατώνων με προοπτική να ανακατασκευαστεί και να μετατραπεί σε Δημαρχείο χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποια άλλη χρήση του χώρου, όταν βέβαια υπάρξει αποκατάσταση.

Ως προς αυτά πάντως για την ώρα δεν έχει προκύψει κάποια περεταίρω εξέλιξη.

Καταγράφονται πάντως δηλώσεις αλλά και δέσμευση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ταχύτερη αποκατάσταση του κτιρίου (δείτε εδώ), αλλά και της βουλευτού Χανίων της ΝΔ κας Ντόρας Μπακογιάννη (δείτε εδώ), όπου η ίδια ζητούσε από την προηγούμενη κυβέρνηση, την παραχώρηση του κτιρίου στο δήμο Χανίων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για την υλοποίηση δεσμεύσεων και υποσχέσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook