Ένα «εξωγήινο» τοπίο στην καρδιά της Κίνας – Το μέρος από το οποίο εμπνεύστηκε ο κόσμος του «Avatar»

ένα-εξωγήινο-τοπίο-στην-καρδιά-της-κ-839111

Ένα πραγματικό, γήινο τοπίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την «Πανδώρα», τον πλανήτη όπου ζούσαν οι ιθαγενείς Na’vi, στην ομώνυμη τεράστια παγκόσμια επιτυχία «Avatar», που φέρει την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον.

Αυτό δεν είναι άλλο από το Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie στην Κίνα, το πρώτο πάρκο που λειτούργησε στη χώρα το 1982 και έκτοτε προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα στους επισκέπτες του.

Πέτρινες, κατακόρυφες στήλες που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό αλλά και δέντρα «σκαρφαλωμένα» ακόμη και στο πιο απίθανο σημείο, συνθέτουν ένα απίστευτο φυσικό τοπίο με βράχους- ουρανοξύστες και ένα δάσος που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται.

Πρόκειται για ένα τοπίο που δημιουργήθηκε μετά από φυσική διάβρωση, με την πιο ψηλό και πιο εντυπωσιακό απ’ όλους τους βράχους να φτάνει σχεδόν τα 1.000 μέτρα σε ύψος. Μάλιστα, μετά την μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε η ταινία στην Κίνα (μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσημη πρεμιέρα στη χώρα είχε κάνει κιόλας ρεκόρ εισπράξεων) και προς τιμήν της οι τοπικές αρχές ονόμασαν την συγκεκριμένο βράχο «Όρος Αλληλούια του Άβαταρ».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook