Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα η νέα παράταση lockdown για 15 ημέρες

Δεδομένη η 15νθημερη παράταση του lockdown και επιπλέον μέτρα με διπλή μάσκα. Τα πάνω στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Το σενάριο για σταδιακό άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου την 1η Μαρτίου, όπως είχαν σπεύσει να προαναγγείλουν κάποια κυβερνητικά στελέχη, ουσιαστικά πάγωσε χθες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Και σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου του 2021, έναν ακριβώς χρόνο, μετά την έναρξη της πρώτης καραντίνας στη χώρα μας, αναμένεται να επικυρωθεί η διαφαινόμενη εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, παρόντος του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, για 15νθήμερη παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική, η οποία εξακολουθεί να «φλέγεται» από κρούσματα.

Η ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στο Λεκανοπέδιο τα τελευταία δύο 24ώρα, την οποία ορισμένοι εκ των λοιμωξιολόγων είχαν προβλέψει, οδηγεί μοιραία σε αναπροσαρμογή των σχεδιασμών τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και το οικονομικό επιτελείο που αντιμετωπίζει με μεγάλη αγωνία κάθε νέα παράταση στο άνοιγμα της αγοράς.

Η παρουσία του κ. Τσιόδρα στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής κρίθηκε αναγκαία, καθώς εκτιμάται ότι ο καθηγητής, ο οποίος έχει συνδεθεί με την πρώτη περίοδο της καραντίνας και την τότε πρωτόγνωρη εμπειρία της πανδημίας, διαθέτει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην κοινωνία και μπορεί να εκπέμψει με μεγαλύτερη επιτυχία το μήνυμα ότι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες κι άλλη υπομονή για να μπορέσει η χώρα να περάσει τον …κάβο.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα εισηγηθεί όχι μόνο τη 15νθήμερη παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική, αλλά και τη χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ, κλειστούς χώρους γενικότερα αλλά και ΜΜΜ. Και αυτό, γιατί η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι συν τω χρόνω, θα επικρατήσει η βρετανική μορφή της και γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Το ερώτημα, βεβαίως και αυτή τη φορά, είναι αν η παράταση θα βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων, κάτι που δεν φάνηκε ούτε από τα τελευταία στοιχεία, τα οποία αποτελούν προβολή της περιόδου κατά την οποία είχαν ήδη εφαρμοστεί τα πρόσθετα μέτρα.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ