Εν αναμονή ΦΕΚ, διασαφηνίσεων και σχεδίου ο κλάδος της εστίασης – Ζητούν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό

O πλέον σημαντικός κλάδος της οικονομίας μας μπαίνει σε λειτουργία ύστερα από 6 μήνες χωρίς σαφές σχέδιο και προγραμματισμό. Αυτό αναφέρουν στελέχη του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, που το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης σε γενική συνέλευση έθεσαν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν πλέον τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Στο μεταξύ κι εν όψει του σχετικού ΦΕΚ για το άνοιγμα της εστίασης πληροφορίες από το ΥΠΑΝ αναφέρουν ότ όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ια ανοίξουν αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι.

Πάντως ο Κύκλος έχει θέσει μια σειρά από ζητήματα όπως:

«-Μεταξύ άλλων αυτή τη στιγμή και μόλις λίγες ημέρες πριν το “άνοιγμα” της εστίασης, παραμένει σε ασάφεια ποιοι ΚΑΔ επαναλειτουργούν. Συγκεκριμένα ο ΚΑΔ 5630.10.04 – (ΚΑΔ για Καφέ – Μπαρ, ο οποίος αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους) παραμένει σε αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή.

– Επίσης δεν έχουν δοθεί ακόμα συγκεκριμένες οδηγίες για το τι θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις που ενώ διαθέτουν ΚΑΔ που επαναλειτουργεί δεν έχουν δυνατότητα ανάπτυξης σε εξωτερικό χώρο ή έχουν αλλά με πολύ μικρή δυναμική (1 – 2 τραπέζια).

– Για αυτές τις επιχειρήσεις θα εξακολουθήσει να ισχύει η δυνατότητα ενίσχυσης τόσο των ίδιων όσο και των εργαζομένων τους?

– Θα υπάρχει η δυνατότητα επιλεκτικής αναστολής σε περίπτωση που η λειτουργία μιας επιχείρησης δεν είναι βιώσιμη?

– Ποιος επιβαρύνεται το κόστος των self test?

Οι εκπρόσωποι της κίνησης παράλληλα απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό όπου και περιγράφονται όλα τα ζητήματα του κλάδου μας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή που έστειλαν στον Πρωθυπουργό:

zarpanews.gr – Γιώργος Αλεξάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ