Εμβόλιο: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση – Όλοι οι συνδυασμοί του mix and match

εμβόλιο-ποιοι-δεν-πρέπει-να-κάνουν-ανα-1191966

Για τις… επιλογές που έχουμε όλοι μας όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε στην κεθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, 22.11.2021, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η ενημέρωση έγινε ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 7.287 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει 1.711 από αυτά και την Θεσσαλονίκη 1.149 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Πέρα από τα κρούσματα, όμως, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και πως 105 συμπολίτες μας πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, ένα θλιβερό ορόσημο που είχε μήνες να συμβεί…

«Ξεπεράσαμε του 13.860.000 εμβολιασμούς», είπε ξεκινώντας ο Μάριος Θεμιστοκλέους, συμπληρώνοντας πως «πάνω από 6.910.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 65,8% επί του γενικού πληθυσμού και 75,3% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα από 6.550.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 62,3% επί του γενικού πληθυσμού και 71,8% επί του ενήλικου πληθυσμού».

Τι ισχύει με την αναμνηστική δόση αναλόγως του τι εμβόλιο κάνατε ήδη

Στην συνέχεια, ανέφερε ξανά τις… επιλογές για την αναμνηστική δόση που αφορούν στους πολίτες άνω των 18 ετών που δεν ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατασταλμένων.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως:

  • Όσοι έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις με mrna εμβόλιο ή Astrazeneca, συστήνεται να κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη, με mrna εμβόλιο (μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna).
  • Όσοι έκαναν την μία δόση του Johnson & Johnson, συστήνεται να κάνουν την αναμνηστική δόση δύο μήνες μετά, είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο mrna (κι εδώ έχουμε μία δόση Pfizer, ή μισή δόση Moderna).
  • Για όσους έκαναν την πρώτη δόση με mrna εμβόλιο και την δεύτερη με Johnson & Johnson, δεν συστήνεται αναμνηστική δόση.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την αναμνηστική για όσους νόσησαν, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ως τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 23.11.2021, θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες στο embolio.gov.gr, καθώς όπως είπε υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook