Εμβόλιο γρίπης: Ελλείψεις λόγω της μεγάλης ζήτησης στα Χανιά – Πότε αναμένεται η επόμενη δόση

εμβόλιο-γρίπης-ελλείψεις-λόγω-της-μεγ-1139617

Όλο και μεγαλώνουν οι λίστες αναμονής στα φαρμακεία των Χανίων για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, με τους φαρμακοποιούς να περιμένουν εναγωνίως από μέρα σε μέρα την δόση που έχει καθυστερήσει.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης, άγνωστη παραμένει η ακριβής ημερομηνία της άφιξης των εμβολίων στα Χανιά, αφού το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε να παραδοθούν από την φαρμακοβιομηχανία της ΒΙΑΝΕΞ στις 15 Νοεμβρίου. Ωστόσο, υπήρξε ενημέρωση για καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Έτσι, όπως αναμένεται, το φορτίο των εμβολίων, που ακολουθεί ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα, θα έρθει στη συνεταιριστική φαρμακαποθήκη της πόλης κι έπειτα θα διανεμηθεί στα φαρμακεία το πολύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μπορεί να μην υπάρχουν απτές αποδείξεις για υπερσυνταγογράφηση ή δήλωση… ψεύτικης ηλικίας από πολίτες για να πάρουν συνταγές, όμως ο κος Κατσαράκης παραδέχθηκε οτι η ζήτηση έχει ξεφύγει, αφού είναι πέραν των ευπαθών ομάδων, δεδομένου πχ οτι έχουν εμβολιαστεί πολύ περισσότερα παιδιά σε σχέση με πέρυσι:

«Μπορεί αυτή την εβδομάδα να αναμένεται να καλυφθούν οι συνταγές που βρίσκονται σε αναμονή, όμως η ζήτηση, τηλεφωνική και μη, είναι συνεχής, παρά το γεγονός οτι ήδη έχουν γίνει πολλά περισσότερα εμβόλια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.»

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στα φαρμακεία όλης της χώρας 3.600.000 εμβόλια (τα 3.300.000 έχουν ήδη συνταγογραφηθεί), οπότε αναμένονται άλλες 600.000 για να καλυφθούν οι προπαραγγελίες που έφταναν τις 4.200.000. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, αν δεν φτάσουν τα εμβόλια, δεν αποκλείεται να γίνει έκτακτη εισαγωγή των ποσοτήτων που χρειάζονται.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook