Εμβολιασμός παιδιών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 5-11 ετών

εμβολιασμός-παιδιών-πότε-ανοίγει-η-πλ-1332187

Σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών. Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα επεκτείνεται και πλέον τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα θα βρίσκεται σε λειτουργία και οι κηδεμόνες παιδιών 5-11 ετών θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer, μετά την έγκριση που έδωσε ο EMA και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο του εμβολιασμού, κόπωση, πονοκέφαλο και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, μυϊκό πόνο και ρίγη. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός λίγων ημερών από τον εμβολιασμό.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων.

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty (όπως ονομάζεται το εμβόλιο της γερμανικής και της αμερικανικής εταιρείας) θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10 μg σε σύγκριση με 30 μg). Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, χορηγείται ενδομυϊκά σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook