Εμβολιασμός, αλλιώς αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών: Ποιους αφορά – Όλες οι ανακοινώσεις

εμβολιασμός-αλλιώς-αποχή-από-την-εργα-1247250

Τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη λειτουργία της εστίασης εξειδίκευσαν σε συνέντευξη Τύπου στο υπ. Υγείας ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι τρεις υπουργοί εξειδίκευσαν ουσιαστικά τα μέτρα, σε όλες τις παραμέτρους τους, στέλνοντας το μήνυμα που έστειλε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εμβολιασμένοι θα επανέλθουν σταδιακά στην κανονικότητά τους και θα αποκτήσουν πίσω τη ζωή τους. Οι ανεμβολίαστοι θα μείνουν υπό περιορισμούς διότι «η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων», όπως σημείωσε.

Τα σημαντικότερα σημεία:

Ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα ότι το προσωπικό των δομών φροντίδας ευπαθών ομάδων, φροντίδας ηλικιωμένων κλπ. όπως και το προσωπικό των δομών υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών, θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά αλλιώς θα απέχουν από την εργασία τους χωρίς αποδοχές.

Κικίλιας: Έως τις 16/8 το σύνολο των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ακολούθως τη β’ δόση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού, όλων των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας, κέντρων αποκατάστασης κλπ. Έως 1/9 το σύνολο του προσωπικού να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου και τη β’ δόση κατά τα προβλεπόμενα.

Θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται

Γεωργιάδης: Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα. Έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Από τις 16 Ιουλίου τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και θέατρα μόνο για εμβολιασμένους με 85% κάλυψη.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία

Αθλητικοί αγώνες μόνο με αμιγή λειτουργία. Με 25.000 θεατές τα ανοικτά γήπεδα και 8.000 τα κλειστά.

Σε όλο τον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους εργαζόμενους να λένε αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και με ειδική σήμανση θα ενημερώνουν τους πολίτες για το μέγεθος του κινδύνου.

Πηγή: iefimerida.gr

One thought on “Εμβολιασμός, αλλιώς αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών: Ποιους αφορά – Όλες οι ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook