Εμβολιασμοί: Με αυτούς τους ρυθμούς ανοσία στην Ελλάδα τον… Ιούνιο του 2022

εμβολιασμοί-με-αυτούς-τους-ρυθμούς-αν-1156345

Κάθε μέρα που περνάει σε σχέση με τον εμβολιασμό των Ελλήνων, θαρρείς πως η κυβέρνηση πλειοδοτεί διαρκώς σε αριθμούς και… πλάνα εμβολιασμένων, αλλά στο τέλος τίποτα από αυτά τα πλάνα δεν πιάνει. Ίσως φιλοσοφία της είναι το «λέγε λέγε κάτι θα μείνει», ότι πολλοί συμπατριώτες μας θα πιστέψουν ότι εμβολιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες κι ας έχουν με το ζόρι εμβολιαστεί εδώ και δύο εβδομάδες μόλις 44.000 με βάση το νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2020 ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ανάμεσα στους πρώτους που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Λίγες ημέρες αργότερα βγήκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και δήλωσε ότι «περισσότερα από 100.000 άτομα θα έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου». Αυτό σημαίνει πως στις επόμενες ημέρες θα χρειαστούν τουλάχιστον 5.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα για να καλυφθεί αυτό το πλάνο.

Και να θυμίσουμε τις απανωτές καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών ανά την Ελλάδα ότι σε πολλές περιπτώσεις αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί επαγγελματιών της δημόσιας υγείας της πρώτης γραμμής!

Τι είχε… τάξει ο Κικίλιας

Στις 18 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα είχε κάνει λόγο για «1.018 εμβολιαστικά κέντρα», τα οποία «θα μπορούσαν να εμβολιάσουν 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα». Έταξε μάλιστα «δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, έξι μέρες την εβδομάδα εργασία», με… Κυριακή ρεπό.

Είχε δε προσθέσει πως «αν χρειαστεί και αν παραστεί αυτή η ανάγκη, δηλαδή, αν έρθουν παραπάνω εμβόλια στη μονάδα του χρόνου, εντός μηνός θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιο μας και για άλλα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Αλλά 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και 2.117.440 συμπολίτες μας τον μήνα, είναι ένας μεγάλος αριθμός», είχε επαναλάβει.

Μόλις… 44.000 εμβολιασμοί

Αλλά σήμερα η πραγματικότητα της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς ή και της υποτίμησης του όλου θέματος καθώς η κυβέρνηση προτίμησε να επενδύσει σε… σόου με το βανάκι για λίγες μόλις κούτες εμβολίων, διαψεύδει οικτρά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Με μόλις 44.000 πολίτες, υγειονομικούς εργαζομένους στο ΕΣΥ και ηλικιωμένους που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, τι να πιστέψει κανείς για τα… εκατομμύρια εμβολιασμένων μέσα σε λίγους μήνες.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, εάν βγάλουμε παιδιά και διάφορους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (σοβαρές αλλεργίες κ.α.) απομένουν 7,5 εκατ. πολίτες για να εμβολιαστούν. Για να πετύχουμε ανοσία της κοινότητας, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70%, δηλαδή 5,25 εκατ. άνθρωποι.

Αν υποθέσουμε ότι εμβολιάζονται 10.000 ημερησίως (δεν έχει επιτευχθεί έως σήμερα κάτι τέτοιο) πόσες μέρες απαιτούνται για να εμβολιαστούν 5,25 εκατομμύρια άνθρωποι για μία δόση;

Με απλή αριθμητική, μόλις 525 μέρες, δηλαδή 1 χρόνος και 5 μήνες.

Με αυτούς τους ρυθμούς δηλαδή, θα έχουμε ανοσία… τον Ιούνιο του 2022!

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook