Έμπλεξε Χανιώτης με τηλεφωνικές απάτες που έγιναν από τον… παλιό του αριθμό!

έμπλεξε-χανιώτης-με-τηλεφωνικές-απάτ-919601

Σοκ περίμενε έναν Χανιώτη που είδε ένα πρωινό αστυνομικούς στην πόρτα του, καλώντας τον να τους ακολουθήσει στο τμήμα για κατάθεση.

Η υπόθεση για την οποία θεωρούνταν ύποπτος ήταν τηλεφωνικές κλήσεις και απάτες προς τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα. Το ζήτημα είχε προκύψει ήδη χρόνια πριν. Σε τότε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων αναφερόταν το εξής:

«Άνδρας τηλεφωνεί (συνήθως από τον αριθμό 2821031577 ή 6949359989) και συνήθως συστήνεται ως στέλεχος γνωστής τράπεζας ή ως γραφείο επιδοτήσεων κλπ. Σας ενημερώνει ότι έχετε να λάβετε επιδότηση από το ΕΣΠΑ, ότι λήγει η προθεσμία και πρέπει να στείλετε χρήματα (συνήθως λέει 2.000€) μέσω Western Union ή με έμβασμα τραπέζης, για να εξασφαλίσετε τη λήψη της χρηματοδότησης.

Για να σας πείσει, αναφέρει ονόματα γνωστών ατόμων του κλάδου, όπως πχ. προέδρους Σωματείων ή άλλους καταλυματίες, ότι τάχα έχουν ενημερωθεί ή έχουν επιδοτηθεί ήδη με τη διαδικασία που σας λέει.»

Σε μια πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, ο σταθερός αριθμός από τα Χανιά αντιστοιχεί σε ένα κατάστημα μίνι μάρκετ, το οποίο όμως έχει εδώ και χρόνια κλείσει και ο αριθμός έχει διακοπεί, όπως αποδεικνύει και το έγγραφο του ΟΤΕ που παρουσιάζεται.

Άγνωστο πως, αρκετό καιρό μετά έγιναν οι κλήσεις από άγνωστο άτομο και χώρο.

Η έρευνα κατέληξε στον Χανιώτη, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί για δεύτερη φορά, αφού το όνομά του είχε εμπλακεί και το 2016 σε παρόμοια υπόθεση με τον ίδιο αριθμό!

Ο άνθρωπος σκέφτεται να κινηθεί νομικά για την αποκατάσταση του ονόματός του.

zarpanews.gr

One thought on “Έμπλεξε Χανιώτης με τηλεφωνικές απάτες που έγιναν από τον… παλιό του αριθμό!

  1. Και αυτο ακριβως να κανει . Να κινηθει νομικα και κατα της αστυνομιας και κατα του οτε. Χωρις ενδελεχη ελεγχο , απο το πρωτο ψαξιμο στο διαδυκτιο (σιγα την αξιοπιστια δηλαδη) να κατηγορειται ενας ανθρωοις και μαλιστα 2 φορες. Θα θελα ναξερα η αστυνκμια δεν ντρεπεται να υποπεφτει σε τετοια σφαλματα ;;;; και ο καθενας πιυ θελει να εξαπατησει , απο δικο του αριθμο θα το κανει ;;;;;;;;;;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook