Πρόεδρος Λογιστών Χανίων: «Εμφανής η σύγχυση στους πελάτες μας» – Πώς θα εξυπηρετούνται τα ραντεβού

πρόεδρος-λογιστών-χανίων-εμφανής-η-σ-1129873

Για την ηλεκτρονική και τηλεφωνική πλέον εξυπηρέτηση από τα λογιστικά γραφεία, αλλά και για την τραγική κατάσταση που επικρατεί, μίλησε ο πρόεδρος των λογιστών Χανίων Κώστας Σταυρουλάκης, στο Ζarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά:

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλη μετακίνηση των πελατών μας και επειδή γνωρίζουμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, χωρίς να μειώσουμε καθόλου την εξυπηρέτηση των πελατών μας, αποφασίσαμε να δουλέψουμε με τηλεργασία» ανέφερε σχετικά, ενώ υπογράμμισε πως ακόμη και να ήθελαν δε θα μπορούσαν –βάσει νόμου- να εξυπηρετήσουν δια ζώσης.

Εξάλλου, ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών εξυπηρετείται ήδη ηλεκτρονικά, οπότε ουσιαστικά συνεχίζεται αυτό, αν ωστόσο είναι απαραίτητη η δια ζώσης επικοινωνία (για κάποιο έγγραφο για παράδειγμα), ο κ. Σταυρουλάκης τονίζει πως θα πραγματοποιηθεί ένα ραντεβού.

Ας περάσουμε όμως στο πρακτικό κομμάτι του ζητήματος· αν κάποιος π.χ. επιθυμεί να προχωρήσει σε μια πρόσληψη υπαλλήλου –ακόμη και αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε- θα επικοινωνήσει με τον λογιστή, θα ενημερωθεί για τη διαδικασία, θα συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και ολοκληρώνει ο λογιστής την πρόσληψη.

Οι ώρες εργασίες ατελείωτες, «ως τα μεσάνυχτα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ οι “απεγνωσμένοι” πελάτες που κατέφθαναν στα λογιστικά γραφεία άγγιζαν τους εκατοντάδες ημερησίως (οι λόγοι φυσικά γνωστοί σε όλους, ΕΝΦΙΑ, επιστρεπτέα προκαταβολή κ.ο.κ.).

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας, αλλά και άλλες κατηγορίες ανθρώπων (π.χ. ευπαθείς ομάδες, ειδικές περιπτώσεις), ο κ. Σταυρουλάκης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι ανεξαιρέτως, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Αυτό που επικρατεί στον κόσμο, όχι μόνο αυτή τη στιγμή, αλλά εδώ και μήνες, είναι ο φόβος και η σύγχυση και αυτό το βλέπει στα πρόσωπα των πελατών του ο κ. Σταυρουλάκης, ενώ αποτυπώνεται και στη δουλειά των λογιστών εν τέλει. Η πρόσφατη κρατική εντολή (εγκύκλιος), εξάλλου, ήταν “σαφής”… «μέσα σε 24 ώρες να δηλωθεί σε τηλεργασία όλο το προσωπικό της Ελλάδος από τους λογιστές».

«Όποιος δεν προλάβει να το διευθετήσει, δε γνωρίζουμε ακόμη τις συνέπειες που θα έχει, καθώς οι απαντήσεις και οι εξηγήσεις από τους αρμόδιους δεν έχουν ακόμη δοθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook