Εμανουέλ Μακρόν: Ο κρυφός ομοφυλόφιλος δήθεν εραστής του Γάλλου προέδρου Ματιέ Γκαλέ λύνει τη σιωπή του

εμανουέλ-μακρόν-ο-κρυφός-ομοφυλόφιλο-1461186

Ο Ματιέ Γκαλέ -πρώην ανώτατος δημόσιος υπάλληλος και πολιτικός σύμβουλος, ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής- 45 ετών και gay, ισχυρίζεται ότι μισογύνηδες και μηχανορράφοι τού κόλλησαν την ταμπέλα του… κρυφού ομοφυλόφιλου εραστή του Εμανουέλ Μακρόν στην «εκστρατεία συκοφάντησης» πριν από τις εκλογές του 2017, επειδή δεν πίστευαν ότι ο 44χρονος Μακρόν θα μπορούσε πραγματικά να αγαπά την 69χρονη σύζυγό του Μπριζίτ λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας.

Μισογυνισμός και μηχανορραφίες στα παρασκήνια της γαλλικής πολιτικής σκηνής

Ο Γκαλέ, που πλήρωσε ακριβά τις -αβάσιμες- φήμες ότι ήταν ο κρυφός εραστής του Εμμανουέλ Μακρόν, μίλησε για πρώτη φορά για το σκάνδαλο, χαρακτηρίζοντάς το «απεχθές». Ήταν πρόεδρος του Κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Radio France όταν άρχισαν να κυκλοφορούν για πρώτη φορά ψίθυροι στα τέλη του 2016 ότι είχε ερωτική σχέση με τον Μακρόν, τότε έναν άγνωστο ακόμη πρώην σύμβουλο του Φρανσουά Ολάντ, που αναδεικνυόταν ως σοβαρός προεδρικός υποψήφιος. Ο Μακρόν, είναι παντρεμένος με την Μπριζίτ Μακρόν, από το 2007. Ο Γκαλέ, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε σχέση με έναν 24χρονο φοιτητή, είπε ότι πιστεύει ότι οι φήμες είχαν τις ρίζες τους στον μισογυνισμό και στο (πολιτικό) σχέδιο να δυσφημιστεί ο Μακρόν -τον οποίο είχε δει ελάχιστες φορές- ως υποψήφιο Πρόεδρο.

«Οι σκευωροί είπαν στον εαυτό τους “Ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας δεν μπορεί να έχει αληθινή σχέση με μια γυναίκα 24 χρόνια μεγαλύτερη από αυτόν, και επομένως είναι ομοφυλόφιλος”. Είναι μια ιδέα που βασίζεται στον απόλυτο μισογυνισμό», είπε στους Times. «Εκείνοι που μηχανεύτηκαν αυτή τη φήμη σκέφθηκαν ότι η γαλλική κοινωνία θα έλεγε, «Όχι, δεν μπορούμε να εκλέξουμε έναν ομοφυλόφιλο πρόεδρο ή έναν κρυφό γκέι πρόεδρο. Αν κρύβει πράγματα για την ιδιωτική του ζωή, πρόκειται να κρύψει πράγματα από το έθνος». Ισχυρίζεται λοιπόν ότι οι αντίπαλοι του Μακρόν εσφαλμένα θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να δυσφημίσουν τον πρόεδρο με αυτές τις αβάσιμες φήμες.

Ο Γκαλέ πλήρωσε το μάρμαρο

Στην πραγματικότητα, το κοινό δεν επηρεάσθηκε από αυτές τις φήμες και εξέλεξε τον Μακρόν ούτως ή άλλως. Η κυρία Μακρόν βέβαια λέγεται ότι έγινε έξαλλη με τις φήμες για απιστία του συζύγου της.

Όμως ο Γκαλέ, έγινε στόχος ξένων παπαράτσι, που τον κυνηγούσαν για μια του φωτογραφία, έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αντικείμενο ατελείωτων κουτσομπολιών όχι μόνον στο διαδίκτυο αλλά και μεταξύ τυρού και αχλαδιού στις κοινωνικές συναναστροφές αν και λόγω των γαλλικών αυστηρών νόμων περί απορρήτου και προσωπικών δεδομένων στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης η ιστορία έμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τον Τύπο.

Για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε ο ισχυρισμός περί ομοφυλοφυλικής σχέσης Μακρόν-Γκαλέ ως αποκλειστικό από τον Κριστόφ Σορέ, διευθυντή του γαλλικού LGBT διμηνιαίου περιοδικού Garçon Magazine που απεικόνιζε τον Μακρόν στο εξώφυλλο ημίγυμνο -σε φωτομοντάζ- προσθέτοντας επίσης στο τεύχος ένα ξεχωριστό ειδικό ένθετο για την αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας των ομοφυλόφιλων.

«Παιχνίδια εξουσίας»

Ο Γκαλέ έχει εργασθεί ως σύμβουλος του Υπουργού Βιομηχανίας Φρανσουά Λου το 2006, της Υπουργού Πολιτισμού Κριστίν Αλμπανέλ από το 2007 έως το 2009 και του Υπουργού Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν από το 2009 έως το 2010. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του National Institut de l’audiovisuel (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) από το 2010 έως το 2014 και Διευθύνων Σύμβουλος του Radio France από το 2014 έως το 2018.

Ο Γκαλέ, ο οποίος έχει γράψει για το σκάνδαλο σε ένα νέο βιβλίο, Jeux de pouvoir (Παιχνίδια εξουσίας), έχασε τη δουλειά του λίγο μετά την εκλογή του Μακρόν, αφού διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τον νόμο περί προμηθειών. Μετά από δίωξη για ευνοιοκρατία στην κατακύρωση διαφημιστικών συμβολαίων κατά την περίοδο που ήταν Πρόεδρος του National Institut de l’audiovisuel, ο Γκαλέ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή καθώς και σε πρόστιμο 20.000 ευρώ. Μετά από αυτήν την καταδίκη, το Conseil Superieur de l’Audiovisuel απομάκρυνε τον Γκαλέ από τη θέση του Προέδρου του Radio France στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Πάντως ο Γκαλέ δεν έκανε στη συνέντευξή του συσχέτιση της απόλυσής του με τις φήμες για τη σχέση του με τον Μακρόν, που είχαν οργιάσει. Ο Φρεντερίκ Μιτεράν όμως υπαινίχθηκε στην Daily Telegraph πριν από ένα χρόνο ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν έπαιξε ρόλο στην καταδίκη του Γκαλέτ επειδή οι φήμες για τις ομοφυλοφιλικές τους σχέσεις έβλαπταν την Προεδρική εικόνα του Μακρόν.

Το 2018, ο Γκαλέ δρυσε τη Majelan, μια start-up με φιλοδοξίες να γίνει το «Netflix των podcasts». Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2019.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook