Ελβετία: Κουπόνια δώρου σε όσους πείθουν τους πολίτες να κάνουν εμβόλιο

Η κυβέρνηση θα δαπανήσει 150 εκατ. φράγκα για την εκστρατεία αυτή, ενώ σχεδιάζει μια εβδομάδα εθνικού εμβολιασμού, με 170 κινητά εμβολιαστικά κέντρα.

Κουπόνια δώρου σε όσους πείσουν συμπολίτες τους να κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού προσφέρει η κυβέρνηση στην Ελβετία, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, κάθε πολίτης που εμβολιάζεται θα δηλώνει το πρόσωπο που τον έπεισε να εμβολιαστεί και αυτό θα λαμβάνει κουπόνι δώρου αξίας 50 ελβετικών φράγκων (περίπου 46 ευρώ) για τη βοήθειά του.

Οι τοπικές αρχές θα αποφασίσουν εάν το κουπόνι αυτό θα μπορεί να εξαργυρωθεί στους κινηματογράφους, τα εστιατόρια ή άλλου.

«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει να πείσει έναν φίλο, έναν γείτονα, έναν συνάδελφο ή ένα μέλος της οικογένειάς του για τα οφέλη του εμβολιασμού», ανέφερε η κυβέρνηση. «Η συνεργασία του πληθυσμού θα πρέπει να ανταμείβεται».

Η Ελβετία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόνο το 58% του πληθυσμού των 8,7 εκατ. κατοίκων να είναι πλήρως εμβολιασμένο. Η χώρα έχει λάβει 11,9 εκατ. δόσεις εμβολίων έως τώρα και έχει χορηγήσει 10,4 εκατ. δόσεις.

Παράλληλα, ομάδες αντιεμβολιαστών έχουν πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις κατά του προγράμματος ανοσοποίησης.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού μειώνεται στην Ελβετία, η κυβέρνηση είπε ότι η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει δύσκολη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεδομένου του υψηλού αριθμού των ανεμβολίαστων πολιτών και της ιδιαιτέρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ενός ακόμα κύματος μολύνσεων κατά τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, το οποίο θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση θα δαπανήσει 150 εκατ. φράγκα για την εκστρατεία αυτή, ενώ σχεδιάζει μια εβδομάδα εθνικού εμβολιασμού, με 170 κινητά εμβολιαστικά κέντρα.

Η Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν έχουν ανακοινώσει πάνω από 840.000 κρούσματα κορονοϊού, με 10.713 θανάτους.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ