Ελβετία – Ελλάδα 2-1: «Φιλική ήττα» με 2-1 για την Εθνική

ελβετία-ελλάδα-2-1-φιλική-ήττα-με-2-1-γι-1276137

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα στο εκτός έδρα φιλικό της από την Ελβετία με 2-1 με τους γηπεδούχους να έχουν απόλυτο πρωταγωνιστή τον Στίβεν Ζούμπερ, ένα γκολ μια ασίστ, ενώ ο Φαν Σιπ είδε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει κάποια καλά διαστήματα.

Την ήττα με 2-1 από την Ελβετία γνώρισε το βράδυ της Τετάρτης (1/9) η Εθνική Ελλάδα με τους Ελβετούς να έχουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Στίβεν Ζούμπερ της ΑΕΚ που πέτυχε ένα γκολ και είχε μια ασίστ ενώ ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων.

Από την άλλη η Ελλάδα είχε κάποια καλά διαστήματα στην αναμέτρηση, ιδίως στο πρώτο μέρος μετά το 20′ αλλά και στο δεύτερο μετά το τέρμα που δέχτηκε. Κατάφερε να μειώσει με τον Παυλίδη ενώ ο Έλληνας φορ είχε και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε ένα φιλικό προετοιμασίας, όπως κόντρα στην Ελβετία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε κάποια πράγματα όπως το δίδυμο δύο μπακ στην αριστερή πλευρά ενώ μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ανάμεσα σε παίκτες που έχει στο μυαλό του ως βασικούς στις αναμετρήσεις που έρχονται με Κόσοβο και Σουηδία και χρησιμοποίησε τον Ζέκα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της Κυριακής σε όλο το 90′ λεπτό.

Τα δύο αριστερά μπακ στην ίδια πλευρά

Ο Φαν Σιπ παρέταξε μια ενδεκάδα με δύο αριστερούς μπακ σε αυτή και συγκεκριμένα τους Τσιμίκα – Κούτρη με τον μπακ της Λίβερπουλ να παίζει πίσω και τον Κούτρη να είναι μπροστά του. Από την άλλη ως δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Χατζηδιάκος – Μαυροπάνος που έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί σε μια ακόμη δοκιμή του Ολλανδού τεχνικού.

Συγκεκριμένα στο αρχικό σχήμα της Ελλάδας ήταν ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ανδρούτσος ήταν στο δεξί άκρο με τον Τσιμίκα αριστέρα και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Χατζηδιάκος – Μαυροπάνος. Στα χαφ έπαιξαν οι Μπουχαλάκης – Ζέκα και στην τριάδα μπροστά βρέθηκαν οι Βρουσάι δεξιά, Κούτρης αριστερά και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Ασύνδετη στα πρώτα λεπτά, φάνηκε μετά το 20′

Η Ελλάδα φάνηκε ασύνδετη στα πρώτα λεπτά ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ξεκίνησαν να πιέζουν από το πρώτο λεπτό με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους παίκτες του Φαν Σιπ να βγάλουν τη μπάλα από την περιοχή τους.

Οι Ελβετοί από την άλλη εκματελλεύτηκαν την υπεροχή τους και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στην αναμέτρηση με έναν παίκτη που τη νέα σεζόν θα παίζει στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Στίβεν Ζούμπερ της ΑΕΚ δέχτηκε την πάσα του Βίντμερ, κατέβασε όμορφα τη μπάλα με το δεξί και πλάσαρε γρήγορα με το αριστερό για να νικήσει τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Οι Ελβετοί που είχαν το μομέντουμ της αναμέτρησης συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στην κατοχή τους και να απειλούν ενώ είχαν μια ακόμη καλή στιγμή με τον Βίντμερ να κάνει το 2-0 αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Η Ελλάδα άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 20′ και είναι χαρακτηριστικό πως είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 25′ με την κεφαλιά του Μπακασέτα να φεύγει αρκετά έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παυλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κόμπελ.

Το 1-1 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε στο 34′ όταν οι Μπακασέτας – Παυλίδης άλλαξαν αρχικά τη μπάλα με τον πρώτο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να κοντράρει. Δεν απομακρύνθηκε και έφτασε και πάλι στον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος που έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Παυλίδη ο οποίος με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

Ασίστ Ζούμπερ, γκολ Βάργκας

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Ελβετοί προχώρησαν σε τέσσερις αλλαγές ενώ και ο Φαν Σιπ έριξε στο ματς τους Γιαννούλη – Σιώπη αντί των Τσιμίκα – Μπουχαλάκη χωρίς όμως να αλλάξει τίποτα άλλο στη διάταξη της ομάδας του.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 51′ όταν ο Μαυροπάνος έκλεψε τη μπάλα, την προώθησε με αποτέλεσμα να τη χάσει με τους Ελβετούς να φεύγουν στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Ζούμπερ. Ο παίκτης της ΑΕΚ γύρισε παράλληλα προς τον Βάργκας που με πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-1.

Ο Ζούμπερ μάλιστα στο 57′ θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ όταν σε βαθιά μπαλιά από τα δεξιά κατέβασε τη μπάλα με το δεξί υπέροχα, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει.

Η Ελλάδα άρχισε να παίζει καλύτερα μετά το 60′ και θα μπορούσε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 62′ όταν ο Μπακασέτας βρήκε υπέροχα με κάθετη πάσα τον Παυλίδη, ο οποίος πέρασε τον Κόμπελ, έκανε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

Εν συνεχεία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 83′ όταν ο Δουβίκας έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να δώσει παράλληλα την πάσα προς τον Κούτρη αλλά η άμυνα της Ελεβτίας έδιωξε.

Η Ελβετία από την πλέυρά της ναι μεν είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση και την κατοχή της μπάλας αλλά δεν απείλησε άλλο την εστία του Βλαχοδήμου παρά μόνο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τακουνάκι του Σεκίρι το οποίο απομάκρυνε σωτήρια ο Βλαχοδήμος.

ΓΚΟΛ: 7′ Ζούμπερ, 51′ Βάργκας/34′ Παυλίδης

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Ροντρίγκες (46′ Λοτόμπα), Βίντμερ (46′ Γκαρσία), Τσόμερ (46′ Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Ζούμπερ (64′ Φάσχναντ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46′ Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (68′ Σεκίρι).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79′ Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65′ Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46′ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46′ Σιώπης) , Κούτρης, Μπακασέτας (64′ Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69′ Δουβίκας).

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook