Ελπίζουμε… τσάμπα στη Βρετανία; Μόνο το 5% απάντησαν πως θα ταξιδέψουν με την πρώτη ευκαιρία

ελπίζουμε-τσάμπα-στη-βρετανία-μόνο-τ-1154683

Σχεδόν ένας στους 10 των Βρετανών καταναλωτών, επιθυμεί να πραγματοποιήσει διακοπές στο εξωτερικό το συντομότερο δυνατό ή διαβεβαιώνει ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει στο εξωτερικό πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα του Travel Weekly.

Μια έρευνα από την Service Science και την Kantar τον Μάιο δείχνει ότι το 31% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό έως τον Απρίλιο του επόμενου έτους, αλλά από αυτούς μόνο το 15% – ή μόλις το 5% του ενήλικου πληθυσμού – θα “ταξιδέψει με την πρώτη ευκαιρία”.

Ένα επιπλέον 15% ένιωθε «καθησυχασμένο» ότι θα μπορούσε να κάνει διακοπές στο εξωτερικό πριν από το τέλος του έτους.

Σχεδόν ένας στους τρεις υποψήφιους παραθεριστές (30%) σκόπευαν να «περιμένουν και να δουν» πώς αναπτύσσεται το σύστημα φωτεινού σηματοδότη για διεθνή ταξίδια πριν από την κράτηση, ενώ επιπλέον ένας στους τέσσερις (26%) δήλωσε ότι είναι «απίθανο» να ταξιδέψουν στο εξωτερικό διακοπές “ενώ το σύστημα φωτεινού σηματοδότη είναι σε ισχύ” ή δεν ήταν σίγουροι για τις απαιτήσεις για τα ταξίδια.

Οι υπόλοιποι μεταξύ των Βρετανών καταναλωτών απλά δεν ήξεραν πότε θα μπορούσαν να κάνουν κράτηση ή να ταξιδέψουν.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν σημαντική αμφιβολία και ανησυχία στους καταναλωτές ακόμη και πριν η κυβέρνηση αφαιρέσει την Πορτογαλία από την πράσινη λίστα προορισμών στις αρχές Ιουνίου.

Υπήρχε σαφής διαχωρισμός ανά ηλικία σε σχεδόν κάθε ανταπόκριση.

Σχεδόν ένας στους πέντε επίδοξους παραθεριστές κάτω των 54 (18%) δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν με την πρώτη ευκαιρία σε σύγκριση με το 5% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω.

Ένας στους πέντε (20%) ηλικίας κάτω των 35 ετών διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει πριν από το τέλος του έτους, σε σύγκριση με το 14% ή λιγότερο μεταξύ όλων των 35 και άνω.

Ένας στους τέσσερις κάτω των 45 ετών (26%) είπε ότι θα περίμενε να δει πώς θα εξελιχθεί η επανεκκίνηση του ταξιδιού πριν από την κράτηση, σε σύγκριση με το 39% ηλικίας 55 ετών και άνω.

Μόνο ένας στους εννέα από αυτούς ηλικίας κάτω των 45 ετών (11%) είπε ότι ήταν απίθανο να κάνουν διακοπές ενώ το σύστημα φωτεινού σηματοδότη είναι σε ισχύ, σε σύγκριση με ένα στους πέντε (19%) που θα καθυστερούσε την κράτηση μεταξύ των ατόμων ηλικίας 45 ετών και άνω.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ένας στους επτά νέους αγοραστές διακοπών (ηλικίας 16-34 ετών) δεν είναι σίγουρος για τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις στο εξωτερικό (14%), δεύτερος μόνο για αυτούς ηλικίας 65 ετών και άνω (18%). Ωστόσο, λιγότεροι από ένας στους 12 (8%) από αυτούς που είναι ηλικίας 45-64 ετών δήλωσαν ότι δεν ήταν σίγουροι.

Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν δύο στους πέντε ενήλικες ηλικίας κάτω των 35 ετών που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές (37%) είναι σίγουροι για ταξίδια στο εξωτερικό, σχεδόν ένας στους τρεις ηλικίας 35-54 ετών (31%) και ένας στους πέντε άνω των 55 ετών ( 20%).

Ωστόσο, όσοι είναι κάτω των 45 ετών φαίνονται επίσης πιο αβέβαιοι για τα ταξίδια, με το 23% των ερωτηθέντων ηλικίας 35-44 ετών και το 17% των 16-24 ετών να μην είναι σίγουροι για τις προθέσεις τους. Αντίθετα, μόλις το 6% των πιθανών παραθεριστών ηλικίας 65 ετών και άνω δεν ήταν σίγουροι.

money-toyrism.gr

2 thoughts on “Ελπίζουμε… τσάμπα στη Βρετανία; Μόνο το 5% απάντησαν πως θα ταξιδέψουν με την πρώτη ευκαιρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook