Ελπιδοφόρος – Μητσοτάκης: Οι πρώτες εικόνες από το τετ-α-τετ τους στον ΟΗΕ | Video

ελπιδοφόρος-μητσοτάκης-οι-πρώτες-ει-1287954

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά, κατά την αποχώρησή του από τη συνάντηση που είχε πρωθυπουργό της χώρας μας. Νωρίτερα, οι δυο άνδρες αντήλλαξαν δώρα και συνομίλησαν σε καλό κλίμα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Ελπιδοφόρου, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε:

«Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Θυμίζουμε πως ύστερα από την ακύρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Ground Zero», όπου θα συναντιούνταν οι δυο άνδρες, ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέστη στη καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ προς τιμήν του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η παράδοση θέλει τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να προσφωνεί τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας μας.

Όλα τα παραπάνω διαδραματίστηκαν στη σκιά των γεγονότων που προηγήθηκαν, ήτοι την παρουσία του ο κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού, μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Οι τόνοι άρχισαν να πέφτουν όταν ο κ. Ελπιδοφόρος προέβη σε δήλωση με την οποία ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ αναγνώρισε πως η παρουσία του στην τουρκική φιέστα δίπλα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και στον επικεφαλής του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, προκάλεσε οδύνη στους «Κύπριους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook