«Elounda Hills»: «Τρέχει» η επένδυση των 450 εκατ. ευρώ, με τις πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας

elounda-hills-τρέχει-η-επένδυση-των-450-εκατ-ευρ-788811

«Ούριος άνεμος» φυσά πάνω από τη μεγάλη προωθούμενη τουριστική επένδυση «Elounda Hills» των 450 εκατ. ευρώ, στην περιοχή μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ελούντας, καθώς, κόντρα στα συνήθη “ήθη και έθιμα” της ελληνικής γραφειοκρατίας, τα διαδικαστικά “τρέχουν” με γοργούς ρυθμούς.

Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα υπογράφτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του υφυπουργού κ. Ν. Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ν. Μαντζούφα, το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) “Elounda Hills” της εταιρείας “Mirum Hellas Α.Ε.”.

Όπως ενημερώθηκε διά ζώσης από τον υπουργό Ανάπτυξης και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, θα ακολουθήσει η άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε χρόνο-ρεκόρ, από τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε ακολούθως να αποσταλεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τελική πια υπογραφή, όπως αναφέρει το neakriti.gr

Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του “Elounda Hills” και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του “Elounda Hills” στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Τελικά, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούργιο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου. Καλωσορίζουμε λοιπόν αυτήν την επένδυση και υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα πιο γρήγορα».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπουργούς που βοήθησαν για να μπορεί να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, και ιδιαίτερα τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε 2,5 μήνες “έτρεξε” αυτό το σημαντικό έργο που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την Κρήτη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το έργο αυτό και από πλευράς του Δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και από πλευράς της Περιφέρειας, έχει τη στήριξη όλων των φορέων για να μπορεί να ολοκληρωθεί», τόνισε από τη μεριά του ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook