ΕΛΜΕ Χανίων: Ζητά νέα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων – «Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση»

ελμε-χανίων-ζητά-νέα-μέτρα-για-το-άνοιγ-1287000

H ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνεται την Παρασκευή 14/1 στις 13:30 στο δημαρχείο Χανίων, μαζί με το ΣΕΠΕ και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για τα μέτρα που λειτουργούν τα σχολεία ενόψει της έξαρσης της πανδημίας.

«Το άνοιγμα των σχολείων από την κυβέρνηση σε μία φάση έξαρσης της πανδημίας, με εκατόμβη νεκρών, χιλιάδες κρούσματα και χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει σημάνει δραματική αύξηση των έως τώρα κρουσμάτων στα σχολεία: εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικοί! Κι αυτά είναι μόνο όσα προέρχονται από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κι αυτά είναι μόνο τα δηλωμένα στις πλατφόρμες του υπουργείου. Τα σχολεία υπολειτουργούν και γι’ αυτό μόνοι υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας» αναφέρει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Το νοσοκομείο του νομού έχει ξεπεράσει τα όριά του και συμπληρωματικά τονίζουν ότι τα σελφ τεστ ήταν για όσους τυχερούς πρόλαβαν και τα δωρεάν ράπιντ γίνονται σε μόλις δύο σημεία της πόλης.

«Ως εκπαιδευτικοί δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!»

Συγκεκριμένα, απαιτούν:

  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας και περικοπές θέσεων εργασίας όπως συνέβη φέτος. Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
  • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξοπλισμός των σχολείων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.
  • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως.
  • Να ληφθούν υπόψη οι παιδαγωγικές εκτιμήσεις και οι συνέπειες της πανδημίας για το τρέχον σχολικό έτος. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Να παγώσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
  • Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!
  • Να καταργηθεί αμέσως η απόφαση που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών/τριων, για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.
  • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.
  • Προστασία της λαϊκής υγείας με αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων σε αυτή. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού.
  • Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Όχι στα lockdown.
  • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς, και χώρους εργασίας.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα.
  • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του κινήματος.

zarpanews.gr

2 thoughts on “ΕΛΜΕ Χανίων: Ζητά νέα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων – «Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση»

  1. ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ. Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
    ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ
    ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

  2. Παλιομοδίτικη ανακύκλωση της αντιδραστικής διανόησης των εκπαιδευτικών, ετούτης της έρμης χώρας.
    Η ανοχή των υπολοίπων πολιτών δεν είναι άγνοια. Το κοινωνικό γίγνεσθαι δεν σταματάει ούτε στιγμή, ώστε να υφίσταται η αέναη εξέλιξη της κοινωνίας. Εκείνος που δε δύναται να συμπορευτεί με την εξέλιξη, ας παραμείνει στο δικό του μικρόκοσμο. Δεν είναι άσχημο.
    Έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να μην ανεχόμαστε τους αδιάλλακτους. Είμαστε ανεκτικοί μέχρι το σημείο που δε διατρέχουμε ιδιαίτερο κίνδυνο, όμως η ανεκτικότητα είναι περιττή πολυτέλεια όταν ο κίνδυνος μεγαλώνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook