ΕΛΜΕ Χανίων: Καμία συγκάλυψη στην κακοποίηση του 19χρονου Γιάννη

ελμε-χανίων-καμία-συγκάλυψη-στην-κακο-1580685

Την υποστήριξή της στον 19χρονο Γιάννη, η υπόθεση κακοποίησης του οποίο εκδικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου, εκφράζει η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Εδώ και ένα χρόνο αποκαλύφθηκε μια θλιβερή ιστορία στο χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά.

Για χρόνια, ένας νέος (που πλέον είναι 20 χρονών) ο Γιαννης Γ, με νοητική βλάβη, βιαζόταν από την παιδική του ηλικία. Ανάμεσα σε όσους κατηγορούνται ως κακοποιητές του είναι και “άνθρωποι κύρους”.

Μετά από πολλά χρόνια συγκάλυψης, και μετά από τις καταγγελίες ανθρώπων που επέλεξαν να σπάσουν μια ένοχη σιωπή, 4 άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα: ο πατέρας του, ένας γείτονας του και δύο ιερείς.

Αυτή την στιγμή, παρά τις ενέργειες αλληλέγγυων ανθρώπων, ο Γιάννης έχει μεταφερθεί στο «Παράρτημα Α.M.E.A. Χανίων», καθώς πέρα από ιδρύματα η πολιτεία δεν έχει συγκροτημένους και επιστημονικά καταρτισμένους επανορθωτικούς θεσμούς για τα θύματα κακοποίησης, βιασμού και μισαναπηρισμού. Την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Γ. στις 6 του Δεκεμβρίου έχει αναλάβει νομικός του ιδρύματος.

Ως εργαζόμενοι/ες στην εκπαίδευση έχουμε χρέος να υποστηρίξουμε αυτό το παιδί, τόσο στην νομική υπόθεση μέσα από την οποία ζητάει δικαιοσύνη, όσο και σε οποιαδήποτε ηθική και κοινωνική στήριξη επιχειρεί να επουλώσει τα τραύματα του.

Καμία συγκάλυψη, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για τον Γιάννη Γ

Άμεση συγκρότηση και στελέχωση διεπιστημονικών υπηρεσιών στήριξης και θεραπείας των θυμάτων κακοποίησης.

Δικαίωση στα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook