ΕΛΜΕ Χανίων: «Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση θα περάσει άλλο ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

ελμε-χανίων-εν-μέσω-πανδημίας-η-κυβέρ-1020300

Σήμερα στις 16/4/2020 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, παρουσία

παραβρισκόμενων εκπαιδευτικών, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«Κεντρικό ζήτημα για την κινητοποίηση αυτή ήταν το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που

προτίθεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση – κατά την πάγια τακτική όλων των

κυβερνήσεων – εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία θεωρούν ότι αποτελεί ευκαιρία για να τα νομοθετήσουν αυτά, με το βλέμμα τους στραμμένο στην επόμενη μέρα, αποφεύγοντας τις αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Να θυμίσουμε ότι στο πολυνομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται ζητήματα που αφορούν την

Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια αλλά και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία έχουν βρει

διαχρονικά αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, μαθητές φοιτητές), με

αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, πρωτοβάθμιων αλλά και δευτεροβάθμιων οργάνων.

Τέτοια ζητήματα, όπως επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, έχουν συζητηθεί αναλυτικά σε Γενικές Συνελεύσεις, έχει αναδειχθεί ο αντιδραστικός τους χαρακτήρας και έχουν απορριφθεί από την πλειοψηφία των συναδέλφων. Στη συνάντηση που είχαμε με τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. Χανίων, αναπτύξαμε τις αντιθέσεις και τους προβληματισμούς μας, τόσο για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, όσο και για το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να το καταθέσει.

Τονίσαμε την αντιεκπαιδευτικότητα των διατάξεων και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τις πραγματικές αιτίες πίσω από την υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, που είναι οι μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι καθυστερημένοι και ανεπαρκείς διορισμοί αναπληρωτών και γενικά η υποχρηματοδότηση της δημόσιας Εκπαίδευσης σε όλες της τις βαθμίδες. Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, με καταβαράθρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων σε ένα πιο ταξικό σχολείο, ένα Λύκειο εξεταστικό Γολγοθά, με περιορισμένη τη στρόφιγγα εισαγωγής στα ΑΕΙ και με ενίσχυση της πιο εκτεταμένης και βαθιάς ιδιωτικοποίησης.

Στη συνέχεια συζητήσαμε για το θέμα της εξ αποστάσεως (σύγχρονης και ασύγχρονης)

εκπαίδευσης καθώς και της «εθελοντικής» υλοποίησης της κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Τονίσαμε ότι, ως συνδικάτο, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αυτή, ως ισότιμη με την εκπαίδευση μέσω φυσικής παρουσίας στην τάξη. Ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η διαδικασία αυτή να θεωρηθεί ως άλλοθι για την κάλυψη της ύλης, στα σχολεία που με ευθύνη του Υπουργείου (λόγω μη έγκαιρης τοποθέτησης εκπαιδευτικών) δεν πρόφτασαν να καλύψουν την προβλεπόμενη ύλη όπως συμβαίνει σε αρκετά σχολεία του νομού. Ότι δεν θα επιτρέψουμε στο Υπουργείο να χρησιμοποιήσει μελλοντικά τη διαδικασία αυτή, για να αντικαταστήσει ή να υποκαταστήσει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, που με την πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών, αυτό έχει δημιουργήσει.

Ότι θα πρέπει να πάψουν οι πιέσεις απέναντι σε συναδέλφους, για την υλοποίηση τέτοιων

«προαιρετικών» διαδικασιών, απ’ όπου κι αν προέρχονται οι πιέσεις αυτές. Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας, τους στηρίζουμε και λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το καλό του Δημοσίου Δωρεάν Σχολείου για όλους.

Ως σωματείο είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε άμεσα και όποτε χρειαστεί στην

κατάθεση τέτοιου σχεδίου νόμου. Συντασσόμαστε σταθερά και μαχητικά με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των σχολικών μονάδων».

zarpanews.gr

3 thoughts on “ΕΛΜΕ Χανίων: «Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση θα περάσει άλλο ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

  1. » Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας, τους στηρίζουμε και λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το καλό του Δημοσίου Δωρεάν Σχολείου για όλους.»

    Μας έχετε πρήξει στην «αλληλεγγυη «. Κ απεριγια να κάνετε ποιος θα το καταλαβει?!?!φροντιστηρια κάνουν ολοι online!!!
    Δεκάρα δεν δίνετε για τους λιγοστούς μαθητές που ΔΕΝ κάνουν φροντιστήριο.
    Κ ετοιμάζεται ο Μητσοτάκης κ να διορισει 5,000 τώρα ειδική κ αλλους 10,000 γενική με πληρωμένα μεταπτυχιακά online(εκει βολευει το online!!! ) Λες κ αν δεν τους διοριζε θα καταλαβαίναμε διαφορά!!

    O κοσμος πεινάει κ εσείς βγάζετε 1000+ μεχρι 1500 οι παλιοτεροι με 5 mail το μήνα?!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook