ΕΛΜΕ Χανίων: Ακραία επίδειξη αυταρχισμού από το ΠΥΣΔΕ στην τοποθέτηση των αναπληρωτών της 1ης φάσης

ελμε-χανίων-ακραία-επίδειξη-αυταρχισ-1107562

Για ακραία επίδειξη αυταρχισμού από το ΠΥΣΔΕ στην τοποθέτηση των αναπληρωτών της 1ης φάσης, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Παράλληλα σημειώνει ότι «προχώρησαν μ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο στις τοποθετήσεις, ενώ γνώριζαν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινώνονταν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών της 2ης φάσης (όπως και έγινε). Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αφήσει κενά στο κέντρο της πόλης των Χανίων για να τις καταλάβουν αναπληρωτές της 2ης φάσης, πριμοδοτώντας έτσι ένα εσωτερικό εμφύλιο μεταξύ των συναδέλφων. Πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι απαραίτητες προσλήψεις να γίνονται σε μια φάση.»

Η ανακοίνωση:

Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Χανίων προχώρησε την Παρασκευή 18/9 σε μια ακραία επίδειξη αυταρχισμού τοποθετώντας τους αναπληρωτές της 1ης φάσης, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο (σειρά πίνακα, δηλώσεις προτίμησης σχολείων, κλπ), ενώ  ο πίνακας των κενών είχε αλλάξει λίγη ώρα πριν, ανατρέποντας μια κατάκτηση χρόνων στα Χανιά. Προχώρησαν μ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο στις τοποθετήσεις, ενώ γνώριζαν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινώνονταν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών της 2ης φάσης (όπως και έγινε). Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αφήσει κενά στο κέντρο της πόλης των Χανίων για να τις καταλάβουν αναπληρωτές της 2ης φάσης, πριμοδοτώντας έτσι ένα εσωτερικό εμφύλιο μεταξύ των συναδέλφων. Πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι απαραίτητες προσλήψεις να γίνονται σε μια φάση.

Σημαντικό είναι και η κατάργηση  στην ουσία των αποσπάσεων μονίμων όταν δεν υπάρχουν ολόκληρα κενά.

Ο κ. Τζανάκης εκτός από την εμμονή του στο να μην δημιουργούνται τμήματα με λιγότερους μαθητές ακόμα και στα σχολεία που υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, αποκρύπτει και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία εξ αιτίας των αδειων ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν ζητάει την κάλυψή τους από το υπουργείο.

Ζητάμε την ακύρωση όλης της διαδικασίας, δημοσίευση όλων των κενών και τοποθετήσεις με βάση τις προτιμήσεις. Ευθύνη έχουν όλα τα  διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ που συντάχθηκαν με αυτή τη διαδικασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

  • Όσοι τοποθετήθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη η σειρά τους στον πίνακα, ή/και η δήλωση προτίμησής τους, να καταθέσουν ενστάσεις στο ΠΥΣΔΕ
  • Να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ και τον Διευθυντή ΔΔΕ κ. Τζανάκη
  • Να απαιτήσουμε τη δημοσιοποίηση και την κάλυψη όλων των κενών
  • Να απαιτήσουμε να σταματήσει η διγλωσσία: απ τη μια ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι συμφωνεί με την αναγκαιότητα των 15 μαθητών ανά τμήμα αλλά δεν υπάρχουν αίθουσες και απ την άλλη ο κ. Τζανάκης να συγχωνεύει τμήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα τμήματα συγκριτικά με πέρυσι που δεν είχε πανδημία!»

(φωτό αρχείου)

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook